by emma on Wed Nov 02, 2005 1:00 am
...eu cred ca gelozia se naste din nesiguranta,nu din prea multa iubire, si de ce nu si din nevoia excesiva a unuia dintre parteneri de a sti totul despre persoana iubita...ar trebui totusi sa invatam ca iubirea inseamna libertatea de a alege sa fii langa un om,sa-l asculti,sa-l intelegi,sa-l iubesti pentru ceea ce este...si implicit libertatea celuilalt de a-ti raspunde in aceeasi maniera...iubirea nu ingradeste,sau cel putin nu ar trebui sa limiteze viata sociala a nici unuia dintre parteneri...existenta ei este o dovada a orgoliului si a intentiei de posesiune asupra celui la care tinem...durerea provocata de gelozie este o urmare a posesiunii neimplinite,si implicit o dovada a egoismului nostru care nu-si gaseste apusul nici macar in iubire...personal,nu ma cred ca sunt o fire geloasa...cel putin nu trec peste anumite limite...dar ceea ce doare mai tare decat gelozia ,in opinia mea,este lipsa unui raspuns afectiv care sa corespunda sentimentelor tale fata de o persoana draga...intr-un fel,este si asta o forma de gelozie care naste nesiguranta,interiorizare ,inhibare a dorintelor de manifestare a sentimentelor...
a darui inseamna a construi un pod peste abisul singuratatii tale