If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Psihologia dragostei

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Crezi in dragoste ?

DA !
8
72%
Nu...:(
0
No votes
Inca mai caut...
3
27%

Total votes : 11

Postby Dedea on Thu Jan 06, 2005 1:28 pm

Acum sa spun eu cum am vazut-o...
Prima data cand m-am indragostit (si singura de altfel), ma simteam implinita, reusisem sa renunt la toate chestiile materiale despre care vorbeai tu, simteam ca viata are un sens..pentru ca de multe ori m-am intrebat..care e scopul meu in lumea asta? (desi o sa para probabil un cliseu,l-am gasit mult mai tarziu)In fine, continuu...si totul prindea viata, sufeream si chiar imi facea bine, o suferinta constructiva, toata perioada s-a concretizat in mai multa maturitate si intelepciune...Apoi am negat-o.Am negat dragostea,o vedeam sadita bine in inconstient ce iese la iveala prin autosugestie..Consideram ca oamenii mai mult isi impun ca sunt fericiti, pentru ca nu aveau in viata reala, prin ratiune sa fie altfel fericiti..ca e un fel de drog..ca si cum ai zice, ti-ai repeta:"nu mi-e frig, nu mi-e frig, si pana la urma sa nu iti mai fie".A trecut si faza asta repede, nu am mai vazut dragostea ca pe o "fata morgana", iar acum o astept...nu incerc sa o mai caut, pentru ca stiu ca va veni, poate aceeasi de prima data, poate cea devarata...
Nu este corect modul in care te-ai luat de Angel, sau de cine te-ai luat, in legatura cu prietenul ei "de cartier"...In primul rand,poti fi romantic in o mie de feluri, nu e o regula, nu sunt niste limite min sau max ale romantismului..pentru ea este romantic, pentru mine poate nu...e irelevant cum il vezi tu...apoi oamenii nu se pot schimba..crezi in legea dragostei si nu crezi asta?"Dragostea e indelung rabdatoare, este binevoitoare, nu pizmuieste, nu se lauda..."Oamenii se pot schimba, asa cum oamenii sunt singurii in stare de avort, sunt cei care sunt inzestrati cu ratiune, intelepciune,capacitate de folosinta , de exercitiu, de a alege..Nu e naiva, este prietenul ei, este normal sa ii fie aproape, indiferent de ce ar face, este normal sa il vada altfel..Si chiar cred ca se va schimba,...nici eu nu sunt de acord cu societatea asta, dar cum vei tu sa gasesti dragostea cu atitudinea asta? Urasti umanitatea, iti provoaca scarba?Nu ai zis ca ai nevoie de nu stiu cate virtuti:puritate, elibererare sufleteasca, bunatate, sa o gasesti?Dragostea e in noi.. mai bine incearca sa o gasesti in noi, in oameni,pentru ca indiferent de gradul ei de existenta, ea se afla acolo..si atunci..vei "vedea" ce a vazut democrit,vei "vedea" ce a vazut Angel in prietenul ei de cartier, vei vedea altfel...Daca tot vorbesti de Biblie si Dumnezeu, el cum crezi ca ne suporta?ne iubeste indiferent de felul nostru de a fi.Imi pare rau, cu riscul de a parea impertinenta(desi stii ca nu sunt), mai ai de invatat inainte sa vorbesti despre dragoste si de a-i judeca pe ceilalti...

ceea ce nu te ucide, te face mai puternic
Dedea

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Thu Jan 06, 2005 1:37 pm

bravoo...in sfarsit cineva care a spus ce vroiam eu sa zic.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Danny on Thu Jan 06, 2005 1:44 pm

Hehe...normal, ca doar ti-a luat apararea. :)))

Anyway, eu nu vorbeam despre dragostea Biblica, cel putin nu asa am inceput subiectul. Vorbeam de dragostea Mascul-femela, nu despre homosexuali, lesbiene, romantism ( a nu se confunda cu dragostea ) si alte subiecte care s-au deschis.

Normal ca mai am de invatat despre dragoste. O relatie de aproape 4 ani nu-mi poate da experienta maxima. Trebuie sa trec si prin etapele viitoare...till I die :D

Dumnezeu vorbeste despre dragostea intre semenii nostri. Daca tu spui Angel ca existau si homo si lesbi pe timpul Sodomei si Gomorei inseamna ca nu ai inteles despre ce e vorba. Dumnezeu de asta a distrus Sodoma si Gomora, pentru ca erau homosexuali si lesbiene acolo si isi faceau de cap.

PS - Daca mai imi spuneti ca si Parazitzii sunt romantici...I wanna die !

TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Thu Jan 06, 2005 1:59 pm

:) nu esti o cauza pierduta dar...Nu ar trebui sa gandesti asa.Fii fericit cu ce ai si lasa oamenii sa traiasca in pace.Nu se stie niciodata cand s-ar putea intoarce roata.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Danny on Thu Jan 06, 2005 2:05 pm

Whatever, subiectul era Psihologia Dragostei....nu cauze pierdute si alte filosofii....

TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby Snappy on Thu Jan 06, 2005 3:47 pm

daca Parazitii sunt romantici? :lol:

hmmm... odata ce zic: "Baganea-am p#'@-n ele de sentimente" nu sunt :P

:lol:

subiectul a avansat aici bag de seama...  bun asa...

Angel... lumea se schimba, dar... de multe ori arata ca se schimba DOAR ca sa obtina ceva... ca sa se schimbe de tot e greu... greu pt el... pentru ca pentru a se schimba TOTAL trebuie sa renunte la multe... si .... oare e capabila respectiva persoana de a accepta TOATE aceste schimbari care se fac dintr-o data pentru o cauza numita iubire?... cati o fac?...

Dedea ai zis "mai ai de invatat inainte sa vorbesti despre dragoste si de a-i judeca pe ceilalti..." - te contrazic... oricine poate vorbi de dragioste... uite-te la mine... danny are in spate 4 ani de dragoste eu ce am in spate?... am si eu 2 ani... dar de vorbe... asa ca...

danny ai avut dreptate cand ai zis ca altul era subiectul asa ca... LUME... fie vorbim despre dragoste si lasam la o parte homosexualii, lesbienele, etc... fie inchidem asta si deschideti altul unde vorbiti cat vreti despre cele mai-nainte mentionate...

pa pa
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby lily_of_the_valley on Sun Feb 20, 2005 10:52 pm

Snappy wrote:
Danny wrote:Si daca tot spui NU avortului, sa stii ca OMUL este singura specie care face asa ceva...dezgustator ! Asta ca sa confirme ideea mea despre om !

omul prost si imbecil care nu gandeste... faci avort ca nu sunt bani? asta e motiv sa il ucizi dinainte de a fi?...
te-ai gandit oare?..sunt copii care fac copii.. cum as putea eu de exemplu sa cresc un copil?
Snappy wrote:alea care fac avortui nu merita nici macar un salut... scuze de duritate, dar... DOARE doar simplul gand...
nu le iau apararea, dar... esti cam dur, nu crezi?
when he cries, he makes me cry. when he smile, he makes me smile too... :heart:
lily_of_the_valley

Descurcaret
Descurcaret

Postby Dedea on Sun Feb 20, 2005 11:08 pm

nu este dur..e vorba de educatie si simtul responsabilitatii..ceea ce nu ar trebui sa lipseasca nimanui...asa ca daca ai ales sa ai o viata sexuala activa, trebuie sa te gandesti si la consecinte si la multe altele..
Dedea

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Mon Feb 21, 2005 9:07 pm

pana la urma te doare buzunarul daca-ti iei un pachet de prezervative la 40.000?
tocma fiindca copii nu ar trebui sa aiba copii se spune ca toate lucrurile se fac la timpul lor...dar daca tot ai ales sa o faci...macar ai grija cum o faci.
dupa un avort ai putea ramane sterila sau moarta.asta cum ti se pare?mai bine previi decat sa tratezi.sunt femei care au facut complicatii la un avort care ar trebui sa dureze 10 minute si au ramas fara uter.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Dedea on Fri Feb 25, 2005 12:49 am

e cam riscant cu alea de 40.000:P...mai bun sunt durex, mai sigure..sunt 70.000
Dedea

Descurcaret
Descurcaret

PreviousNext

Return to Filosofie si Psihologie