am mancat doar in cazuri extreme (gen nemancat de 12 ore) cand as fi mancat si o vaca. Din cate stiu fas food-urile sunt condamnate pentr:
- calorii
- provenienta mancarii.
La calorii medici spun ca ar trebui consumate 2500 de cal pe zi (consum pentru un adult). Un meniu mec. (fara reclama

) contine in jur de 2000 de cal. Iar din cate imi amintesc un meniu contine un sandwitch, o portie de cartofi prajiti o placintica si un suc (jucariile nu au calorii prea multe). Din retetele publicate pe net am putut afla ca vestitii cartofi prajiti sunt prajiti intr-un amestec de 70% ulei animal (pe romaneste untura) si 30% ulei vegeta ( floarea soarelui, in si soia). Una peste alta s-au adunat multe calorii.
Sa trecem si la provenienta. Vestita carne de vita care poate proveni de la 100 de vaci. Se vehiculeaza ca odata cu industrializarea nu se mai poate tine evidenta concreta a provenientei carnii. Sunt voci care sustin ca un hamburger contine carne de la peste 100 de vaci dintre care nu se stie cate au fost sanatoase. Sa trecem si la cartofii prajiti care culme toti au aceeasi lungime si forma. Sa zicem ca forma o mai faci cu o masina, dar lungime? Nu stiu cati au mancat la "mec" sau "che f si" sau "cuic" si au observat cartofi de 17-18 cm lungime. Chiar daca sa zicem ca i-ar taia pe lungime tot ar trebui ca un cartof sa aiba pe putin juma de chil. Atunci oare cum ii fac? Pai sunt 2 variante 1 saci cu chimicale 2 cartofii sunt "macinati" si apoi amestecati cu diverse chestii pentru a se obtine o pasta. Varianta din urma ar explica mai multe aspecte si anume: cum au acele dimensiuni, cum de au aceeasi forma (trasi la masina) cum naiba raman crocanti si dupa 2 zile avnd in veder ca mie cartofii mi se inmoaie mereu chiar si dupa o ora (si nu sunt un bucatar atat de prost pe cat se zice). A tot de cartofii de la fast food. Un institul de prin state a facut o analiza a cartofilor si au gasit o groaza de E-uri inclusiv colorant alimentar. Va las pe voi sa trageti concluzii.
Ganditi dincolo de cutie