If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Fast-Food-urile si sanatatea

Iti place sa gatesti? Sau doar iti place sa mananci ce gatesc altii? Zi-ne despre prima mancare gatita de tine, despre ce retete stii si de ce nu despre ce retete ai inventat chiar tu.

Moderator: Alinutza_19

Fast-Food-urile si sanatatea

Postby Snappy on Tue Oct 04, 2005 6:20 pm

Fast-Food-uri gasim la tot pasul - sandwichuri care mai de care, hamburgeri, hot-dogs, tot ce vrei si ce nu vrei, dar... cat de sanatos este?

americanii numesc astfel de mancaruri JUNK FOOD, voi? mancati de la fast-food-uri? le considerati sanatoase? ce va place si ce nu?...

[ot](ideea topicului apartine drei Keira)[/ot]

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby Catalin on Wed Oct 05, 2005 9:02 am

Mananc foarte rar de la FAST-FOOD,si sunt 50% pro si 50% contra,unele chiar nu sunt sanatoase.Mi-am vazut prietenii cu bube pe corp de la FAST-FOOD pentru ca au mancat ceva aiurea si abia dupa si-au dat seama.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby cartush on Wed Oct 05, 2005 6:10 pm

Mananc rar la FAST-FOOD! Doar daca n-am timp sa trec pe acasa, sau imi iau ceva bun si dulce de acolo!
Sunt convinsa ca mancarea de acolo nu e foarte sanatoasa, dar...asta e! :D

Image
Image

Live free!
cartush

Super Moderator
Super Moderator

baiat / fata ?: fata

Postby adler on Wed Oct 05, 2005 11:38 pm

fastfoodurile gen McDonalds (sorry pt reclama) nu imi plac deloc. Nu am ce sa mananc la ei..poate..doar inghetata.

Este totusi un fast food in Galati care imi place... (si iar fac reclama) Betti si Gionny ... cel de langa Irish Pub. Cand imi este foame..ma duc acolo..si imi pregateste ceva..sub nasul meu..este singurul loc unde am vazut ca se face asta in Galati ... si nu se foloseste decat gratar.. nu se face nimic in ulei. +..ca mancarea este super buna. :)

Cu restu de Junkuri... unde mancarea este incalzita la microunde...nu sunt de acord.. si nu imi plac.
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby andreeam on Thu Oct 06, 2005 4:56 pm

nu fac bine la sanatate dar....un sandwich d-ala e f bun....f gustos.....dar nu mai mananc p-acolo de mult timp...m-am lasa de "sportu'" asta

"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby mintchopper on Mon Oct 10, 2005 11:01 pm

am mancat doar in cazuri extreme (gen nemancat de 12 ore) cand as fi mancat si o vaca. Din cate stiu fas food-urile sunt condamnate pentr:
- calorii
- provenienta mancarii.
La calorii medici spun ca ar trebui consumate 2500 de cal pe zi (consum pentru un adult). Un meniu mec. (fara reclama :D) contine in jur de 2000 de cal. Iar din cate imi amintesc un meniu contine un sandwitch, o portie de cartofi prajiti o placintica si un suc (jucariile nu au calorii prea multe). Din retetele publicate pe net am putut afla ca vestitii cartofi prajiti sunt prajiti intr-un amestec de 70% ulei animal (pe romaneste untura) si 30% ulei vegeta ( floarea soarelui, in si soia). Una peste alta s-au adunat multe calorii.
Sa trecem si la provenienta. Vestita carne de vita care poate proveni de la 100 de vaci. Se vehiculeaza ca odata cu industrializarea nu se mai poate tine evidenta concreta a provenientei carnii. Sunt voci care sustin ca un hamburger contine carne de la peste 100 de vaci dintre care nu se stie cate au fost sanatoase. Sa trecem si la cartofii prajiti care culme toti au aceeasi lungime si forma. Sa zicem ca forma o mai faci cu o masina, dar lungime? Nu stiu cati au mancat la "mec" sau "che f si" sau "cuic" si au observat cartofi de 17-18 cm lungime. Chiar daca sa zicem ca i-ar taia pe lungime tot ar trebui ca un cartof sa aiba pe putin juma de chil. Atunci oare cum ii fac? Pai sunt 2 variante 1 saci cu chimicale 2 cartofii sunt "macinati" si apoi amestecati cu diverse chestii pentru a se obtine o pasta. Varianta din urma ar explica mai multe aspecte si anume: cum au acele dimensiuni, cum de au aceeasi forma (trasi la masina) cum naiba raman crocanti si dupa 2 zile avnd in veder ca mie cartofii mi se inmoaie mereu chiar si dupa o ora (si nu sunt un bucatar atat de prost pe cat se zice). A tot de cartofii de la fast food. Un institul de prin state a facut o analiza a cartofilor si au gasit o groaza de E-uri inclusiv colorant alimentar. Va las pe voi sa trageti concluzii.

Ganditi dincolo de cutie
mintchopper

Descurcaret
Descurcaret

Postby cartush on Mon Oct 10, 2005 11:11 pm

Deja mi-e rau :-t ...Slava Domnului ca nu mananc de la FAST-FOOD decat rar de tot si niciodata cartofi prajiti!
Image
Image

Live free!
cartush

Super Moderator
Super Moderator

baiat / fata ?: fata

Postby mintchopper on Mon Oct 10, 2005 11:14 pm

si eu care credeam ca laud fast food-ul :))
mintchopper

Descurcaret
Descurcaret

Postby adler on Tue Oct 11, 2005 1:24 am

REPET la Betti & Gionni ... langa Irish Pub ...singurul fast food care m-a impresionat vrodata :) face mancarea in fata ta... fara microunde.fara ulei si nu are hamburgeri ... doar sandwishuri misto :D serios...

---[ Snappy = "ne testezi calitatile de observatori? vezi ca ai mai zis cu 3 mesaje mai sus asta. nu ti l-am sters, dar data viitoare nu te mai iert :D" ]---
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby milisss2 on Tue Oct 11, 2005 10:40 am

cartush wrote:Deja mi-e rau :-t ...Slava Domnului ca nu mananc de la FAST-FOOD decat rar de tot si niciodata cartofi prajiti!

Las pinguin ... noi bagam pizza cu bere si daca murim ... macar murim al dreaq de fericiti :D
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Next

Return to La bucatarie