If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

De ce construim "ziduri" de aparare in jurul sufletului?

Lumea zice... Lumea face... Dar de ce mai mereu ascultam gura lumii in loc sa ascultam glasul inimii ?

Postby onix on Fri Sep 23, 2005 4:10 pm

Construim ziduri pentru ca atunci cand nu am fost inconjurati de ele am avut de suferit si experienta a cam durut astfel incat nu mai vrem sa o retraim. Din pacate, putem intalni pe cineva care chiar merita dar care sa oboseasca tot incercand sa darame fortareata, pentru ca in final sa abandoneze :( ...si ce-am facut? N-am facut nimic. Stam si ne plangem de mila. Ei si uite asa, trebuie sa pastram zidurile, dar trebuie sa avem "ochi" sa vedem pentru cine e cazul sa le dam la o parte...S-ar putea sa merite.

,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

baiat / fata ?: fata

Postby Keira on Fri Sep 23, 2005 4:24 pm

Chiar titlul spune totul: ziduri de aparare
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -

Postby creppin'on you on Fri Sep 23, 2005 5:16 pm

daca nu ati citit Camil Petrescu - "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" , s-o cititi ca aveti acolo un exemplu de astfel de zid... numai ca la el e de fapt un "turn de fildes" care o includea si pe Ela....

De la dragoste la ura nu e decat un pas, atat de mic incat nu-ti dai seama cand il faci
creppin'on you

membru inactiv
membru inactiv

Postby amanda on Fri Sep 23, 2005 11:00 pm

Teama si neincrederea te fac sa vrei sa te ascunzi dupa 'ziduri'.

Face parte din om, il iei asa cum e. Daca il accepti, atunci ai sansa sa ti se arate si altfel decat prin masile lui colorate si 'n' la numar, pe care le schimba dupa caz.

Uneori mastile sunt facute din plictiseala si din dorinta de a fi mai special, si mastile tot un fel de ziduri sunt.

@MindLord, crezi ca experienta te face imun la suferinta?
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby MindLord on Sat Sep 24, 2005 5:15 pm

@ amanda -> nu ma face IMUN.... ci mi-a crescut cu mult limita pana la care pot sa sufar fara sa ma afecteze prea tare... uneori sunt situatii in care stau si ma intreb "bah, eu de ce nu sufar, ca asa ar fii normal in situatia asta??? pt ca asa fac cei din jurul meu..." ...dar eu nu simt asta. asta e ideea.
nu sunt nici eu facut din otel, ci am si eu sentimente ca si voi restul... chiar foarte intense de multe ori... ca asa imi place sa traiesc:P

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby onix on Sat Sep 24, 2005 5:20 pm

Esti un norocos, MindLord. As vrea si eu sa pot fi asa uneori.
,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

Postby MindLord on Tue Sep 27, 2005 10:53 pm

.... da ... uneori sunt norocos...
insa alte ori as dori sa pot si eu sa fiu ca si la inceput...
sa ma arung in gol fara sa imi pese de nimic (intr-o relatie ..)... fara sa stiu ca din dragoste poate sa iasa suferinta... sa fiu inapoi ca si la 14 ani, cand aveam toate in fata....
nu sa fiu la 14 ani... ci sa ma simt la fel... sa nu stiu ca se poate incheia si altfel decat cu "si au trait fericiti pana la adanci batraneti" :P
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby cartush on Wed Sep 28, 2005 1:53 am

Sunt o fabrica de materiale de constructii! In primul rand un zid numit indiferenta si in al doilea rand o bariera...ochii...devin reci cand persoana care e in fata mea minte sau vrea sa para altceva decat este! Iar indiferenta si uneori superioritatea le folosesc pentru oamenii care au impresia ca sunt sus de tot si nu poate ajunge nimeni la ei!
Stiti vorba aia : "Cand te frigi cu ciorba, sufli si in iaurt!"
Mai bine previn decat sa combat! ;)
Image
Image

Live free!
cartush

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby adler on Fri Sep 30, 2005 4:39 am

Snappy wrote:cine iti e prieten adevarat stie sa iti dea mastile la o parte - stie sa iti citeasca in spatele cuvintelor

cine tine cu adevarat la tine te "ghiceste" stati fara grija...

parerea mea :-/

aici mi-ai "citit" gandurile. Barierele puse sunt acolo pentru aparare evident..dar sunt puse in asa fel incat pot fi date la o parte de cei care merita sa treaca de ele.
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby MTZ on Sun Oct 09, 2005 6:35 pm

Am costruit zidul de care tot vorbiti si credeti-ma ca nu ma simt deloc bine.Cateodata imi este dor de naivitatea de care dadeam dovada inainte...Imi este dor sa ascult,sa traiesc si sa cred ce imi spun ceilalti.Nici nu mai concep sa mai am incredere in cel de langa mine de la prima discutie.Vorbesc de incredere in ceea ce priveste sentimentele ca cealalta nu mi-am pierdut-o ...ink :D
Indiferent ce cuvinte as folosi raman aceiasi MTZ
MTZ

Descurcaret
Descurcaret

PreviousNext

Return to Conceptii si Mentalitati