If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

De ce construim "ziduri" de aparare in jurul sufletului?

Lumea zice... Lumea face... Dar de ce mai mereu ascultam gura lumii in loc sa ascultam glasul inimii ?

De ce construim "ziduri" de aparare in jurul sufletului?

Postby MindLord on Thu Sep 22, 2005 3:37 am

Recunosc.. mi-a trebuit ceva vreme pana sa aflu unde sa pun topicul asta pe site... si inca nu stiu daca am ales locul cel bun....

Mi se pare tare interesant modul in care actioneaza oamenii... se pare ca vorba aia cu "una zice si alta face" e mai valabila aici decat oriunde:(
Aproape toti ne construim "fortarete" din ce in ce mai complicate ca sa ascundem toate acele sentimente, care ni se par ca ne fac vulnerabili in fata celorlalti... si cu fiecare zi care trece mai adaugam inca un zid de aparare -o "fatza" la deja super complicatul nostru sistem de pesonalitate multipla, indepartandu-ne astfel tot mai mult de ceea ce suntem noi cu adevarat.

Si ma enerveaza tocmai faptul ca de cate ori trebuie sa cunosc pe cineva trebuie sa sap cu adevarat adanc pana sa dau de ceva care mie sa mi se para ca este ADEVARATA EA... si poate nici atunci nu e chiar ea, ci am eu impresia(poate asta pt ca are ea grija). Ar trebui sa fim cu totii experti la "asedii" de acest gen, sa cucerim zid dupa zid pana sa ajungem in inima cetatii...

Pe de alta parte... chiar asta cred ca imi place cel mai mult la cineva... cautarea, micile descoperiri, faptul ca nu imi da tot din prima pe tava (ar fii prea usor :P, si o provocare e intotdeauna binevenita- face deliciul unei relatii)

Si revin acum... daca tot fiecare incearca sa se protejeje -a suferit sau nu in trecut, poate se pregateste doar pt o lume in care se inmultesc fortaretele in loc iesim toti pe "campie" sa ne vedem asa cum suntem.... (bat campii aici? :P) - atunci ce ar fii de ales -sinceritatea sau constructia de ziduri?

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby LaMishto on Thu Sep 22, 2005 4:20 am

Sincer, "constructia".. te salveaza.. Nu mai poti fi sincer.. unele persoane sunt MULT prea prefacute.. iar daca esti sincer.. te ia de fraier.. uite.. dupa ce am fost o perioada lunga cu o tipa.. m-a parasit cand inca o iubeam.. o sunam.. o imploram.. sa-mi mai acorde o sansa.. eu eram terminat.. si ea imi radea in telefon: "aha, ce-mi place, te topesti, te macini..". Cam astia sunt "OAMENII" pe langa care traim. Si cred ca, din cauza asta, e necesar. Eu unul il am bine construit si credeti-ma ca sper sa se gaseasca cineva care sa il poata darama..
o tu, frumoasa din padurea adormita... nu adormi tu definitiv sa mai scapam de-o vita?
LaMishto

Pasional
Pasional

Postby MindLord on Thu Sep 22, 2005 4:27 am

pai tocmai de aia am pus topicul: toti in loc sa cautam demolatori nu ar fii mai usor sa renuntam la zidarie? :D

PS: eu am cred ca unul dintre cele mai bune sisteme de fortificatii ... dar nu il folosesc niciodata cand vreau sa cunosc pe cineva ... am ajuns sa fiu destul de puternic sa imi permit sa sufar "putin" (oare?) la inceput si sunt dispus sa risc asta pentru a fii fericit

MindLord

D-L Guru
D-L Guru

Postby LaMishto on Thu Sep 22, 2005 4:37 am

MindLord wrote:in loc sa cautam demolatori nu ar fii mai usor sa renuntam la zidarie?

NU. NU CATEGORIC. Eu m-am ars odata.. A doua oara n-o sa se mai intample.. imagineaza-ti.. am fost mintit.. mult.. o perioada destul de mare.. pt ca i-am suflat in fund.. gandestete ca daca nu iti iei aceasta "masura de protectie", sunt specimene care sunt in stare sa te minta si o viata intreaga. so, beware!
o tu, frumoasa din padurea adormita... nu adormi tu definitiv sa mai scapam de-o vita?
LaMishto

Pasional
Pasional

Postby Micha on Thu Sep 22, 2005 9:47 am

asa e si EL...nu ma lasa sa-l descopar asa cum as vrea...imi da numai cate-o bucatica, sa zic asa,iar restul il tine bine ascuns...nu vrea sa sufere, nu vrea sa arate ca si el e vulnerabil,ca poate sa-l atinga si pe el ceva...dar nu-si da seama cat ma doare pe mine cand face asta.E greu cand nu stiu ce e in mintea si sufletul lui...Mi-a spus ca in timp o va face,isi va darama acea aparatoare de care vbiti, dar poate pana cand se hotaraste el sa faca asta io ma satur de asteptat, poate cred ca nu merita si las balta tot...

Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com
baiat / fata ?: fata

Postby Catalin on Thu Sep 22, 2005 10:37 am

Nimeni nu o sa-ti dea voie sa il cunosti de la inceput, trebuie sa-l descoperi cu trecerea timpul.Fiecare dintre noi avem unele mici secrete pe care nu le dezvaluim nici macar iubitei(lui) si mie imi spunea des fata care era langa mine la un moment dat "de ce nu ma lasi sa te cunosc calumea?".Nu stiu motivul exact pentru care, nu rupem acele aparatori dar, poate unii dintre noi nu vrem sa ne dezvaluim adevarata identitate in totalitate.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby changer on Thu Sep 22, 2005 10:45 am

faza mai dura la mine este ca eu ink nu am construit astfel de "fortarete" in jurul meu,sunt peste tot si cu toate persoanele JUST ME my self,acelasi eu peste tot,nu stiu daca e bine..............ink dar voi afla
@Micha are dreptate si @Catalin nimeni nu o sa te lase sa il cunosti in totalitate de la inceput,odata cu trecerea timpului il vei cunoaste(numai ca trebuie sa ai rabdare.......)
Image
Adevarata avutie a unui om este binele pe care-l face in lume
don't talk your fellings let's go dreamin'8->
Image
changer

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: http://alyn33.hi5.com

Postby Snappy on Thu Sep 22, 2005 2:39 pm

cine iti e prieten adevarat stie sa iti dea mastile la o parte - stie sa iti citeasca in spatele cuvintelor

cine tine cu adevarat la tine te "ghiceste" stati fara grija...

parerea mea :-/
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -

Postby MindLord on Thu Sep 22, 2005 3:11 pm

ok.. here is the deal: si eu, ca si majoritatea celor de aici , cred, am suferit din cauza dragostei... si inca asa de tare incat nici celui mai mare dusman al meu nu i-as dori... dar chestia cu proverbul" ce nu te omoara te face mai puternic" e foarte adevarata... si m-a facut atat de puternic incat acum multe dintre chestii de care se plange toata lumea mi se par fleacuri (desi stiu ca nu au fost intotdeauna si pt mine, si de aceea respect atitudinile celor din jur....).
De aceea imi permit acum sa renunt la ziduri de fapt... pentru ca "sistemul meu imunitar" isi face tareeee bine datoria, si de atunci nu am mai avut de suferit NICIODATA!!
ar trebui sa zic totusi aici ca se pare ca am un dar inascut de a detecta nesinceritatea (sa ii zicem asa deocamdata) si reusesc destul de usor (fiind sincer) sa ii fac pe cei din jurul meu sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat.
Pe asta se bazeaza toate relatiile mele. Temelia TREBUIE sa fie sinceritatea! ;)
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

Postby ionut on Thu Sep 22, 2005 4:08 pm

uneori oamenii pun "ziduri" din simplul motiv ca nu le place ceea ce sunt si vor sa para altceva.Cei ce fac acest lucru sunt complexati.
apoi mai sunt persoane care nu pot sa-si arate unele parti ale sufletului si construiesc 'ziduri" pt.a nu le fi deranjata intimitatea.
Singurul lucru necesar pentru triumful raului este ca toti oamenii buni sa nu faca nimic!!!
ionut

Invatacel
Invatacel

Next

Return to Conceptii si Mentalitati