If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Sufletul pereche - mit sau realitate?

Haideti ca impreuna sa patrundem in cele mai ascunse colturi ale dragostei si sa incercam sa raspundem imposibilului.

Postby Keira on Wed Sep 21, 2005 4:44 pm

@amanda Sufletul nu are maini si picioare

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby andreeam on Wed Sep 21, 2005 5:01 pm

@keira raspuns intelept ;) ai perfecta dreptate :D
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby Chagrin on Wed Sep 21, 2005 9:45 pm

@amanda, teoretic androginul nu are cum sa "uneasca in lut doua suflete" pt ca sufletele nefiind materie nu se pot supune unor limite (spatiale spre exemplu)
legatura dintre doua suflete pereche e mai presus de timp sau de spatiu ...sufletele pereche sunt atat de legate unul de celalalt incat numai gasindu-se isi afla implinirea si rostul in lume ...de aceea ele se vor cauta in permanenta, si se vor intalni candva, pe parcursul unei vieti.
poate ca pare doar o poveste cartea lui Rebreanu, dar de ce nu ar fi adevarat? din moment ce oamenii cred intr-o dragoste ce poate sa mute si muntii din loc , de ce nu ar crede intr-o dragoste care face din doua fiinte una singura, "jumatati ale aceluiasi intreg"?

"oamenii de o tristete profunda se dau de gol cand sunt fericiti : ei au un fel de a se crampona de fericire de parca ar vrea sa o zdrobeasca si s-o inabuse, din gelozie, - ah , ei stiu prea bine ca ea le va scapa printre degete!"
Chagrin

just a dreamer
just a dreamer

Postby onix on Fri Sep 23, 2005 4:28 pm

Cred ca vorba aceea din batrani cum ca fiecare planta isi are umbra e adevarata. Fiecare avem o jumatate care e undeva si care poate ne cauta...din pacate, mai cred, ca e un noroc pentru un om sa-si gaseasca jumatatea (de recunoscut, o recunoaste el)...ea poate fi in cealalta parte a globului :-/ .
,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

Postby creppin'on you on Fri Sep 23, 2005 5:35 pm

cred ca daca jumatatea mea ar fi o chinezoaica de 120 Kg.... as spune pas :D

De la dragoste la ura nu e decat un pas, atat de mic incat nu-ti dai seama cand il faci
creppin'on you

membru inactiv
membru inactiv

Postby MindLord on Fri Sep 23, 2005 10:33 pm

eu nu cred in suflet pereche... dar asta nu ma impiedica sa caut pe cineva care sa se aiba toate calitatile care m-ar completa....
cred ca tine de chestia ca nu cred in destin si faze de genul...
adica... nu sunt superstitios in general. Punct
PS: vreau dovezi
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby onix on Sat Sep 24, 2005 1:01 am

MindLord wrote:eu nu cred in suflet pereche... dar asta nu ma impiedica sa caut pe cineva care sa se aiba toate calitatile care m-ar completa....

Pai acel cineva cu toate calitatile care sa te completeze, e ceea ce se intelege prin suflet pereche.

PS: vreau dovezi

Cand o fi sa gasesti acea persoana aceea va fi dovada. ;)

[/b]
,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

Postby amanda on Sat Sep 24, 2005 1:19 am

@Keira, erau simboluri, nu lua ce scriu mot a mot ca stiu ca nu se potriveste :)

@Chagrin, sufletul este energie ca si materia care e o forma a energiei. S-a descoperit in ultimii ani ca sufletul are MASA proprie(fara legatura neaparata cu ce am scris).

Repet, era o imagine, nu luati totul cum e scris.

Era vorba de individualitate care in androgin se pierde. Mitul androginului e pentru mine un mit si atat, fara justificare.

Se pare ca dau oarecum dovada de pesimism (sau de neincredere in legendele pagane, ca si crestin).
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Keira on Sat Sep 24, 2005 11:28 am

amanda wrote: S-a descoperit in ultimii ani ca sufletul are MASA proprie(fara legatura neaparata cu ce am scris).

Eu nu cred ca s-a putut descoperi ca sufletul are masa proprie. Inca nu e certificata nici existenta lui. Si atunci cand spui ca s-a descoperit, inseamna ca oamenii de stiinta (sau cine zici tu ca a descoperit) a luat un suflet si l-a analizat. Asa e imposibil! Daca tot ai afirmat asta. Vino si cu dovezi. Chargin a zis f. bine ce a zis.
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -

Postby andreeam on Sat Sep 24, 2005 11:32 am

nici eu nu cred ...sufletul are masa proprie?scuza-ma dar nu sunt de acord ;)
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

PreviousNext

Return to Filosofie... despre dragoste