If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Sufletul pereche - mit sau realitate?

Haideti ca impreuna sa patrundem in cele mai ascunse colturi ale dragostei si sa incercam sa raspundem imposibilului.

Postby Keira on Sat Aug 27, 2005 3:13 pm

Am sa ma contrazic cu mesajul postat mai sus, cu mult timp in urma.
Nu (mai) cred ca exista un suflet pereche. Am inceput sa cred in compatibilitate, dar suflet pereche nu exista. De ce inainte credeam ca da, si acum nu? Nu stiu... pur si simplu nu mai cred in suflet pereche. Nu stiu daca e bine, sau rau...

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby MoonLight on Wed Aug 31, 2005 2:33 pm

Keira nu inceta sa crezi pentru k toti avem suflete pereche! Viata ne aduce uneori in pragul disperarii! Nu poti gasi persoana care sa te alinte sa te satisfaca! Intr-adevar e greu dar continua sa lupti pentru k intr-o zii vei gasi aceea persoana si bucuria, satisfactia si dragostea vor fi pe masura cautarii tale! Si pentru a putea crede din nou in sufletul pereche si dagostea adevarata stai cu prietenii/prietenele!!! Ei te vor sustine! :D
MoonLight

membru special
membru special

Postby stelistu_adi on Tue Sep 06, 2005 6:46 pm

Eu unul nu stiam varianta cu sufletele inchise intr-un glob. Varianta antica este cea a andorginului. "Cîndva, demult, noi nu eram alcătuiţi cum sîntem acum, eram cu totul altfel. În primul rînd, oamenii erau de trei feluri, nu de două ca acum, de fel bărbatesc şi de fel femeiesc, ci şi de un al treilea fel, care era părtaş la firea fiecăruia dintre cele două. Însă din acesta a rămas doar numele, fiinţa lui a pierit din lume. Făptura aceea omenească din vremurile acelea era un bărbat-femeie, un androgin, iar alcătuirea lui, ca şi numele, ţinea şi de bărbat şi de femeie. În al doilea rînd, cele trei feluri de oameni de pe atunci se înfăţişau, toate trei, ca un întreg deplin şi rotund, cu spatele şi laturile formînd un cerc; aveau patru mîini şi tot atîtea picioare; singurul lor cap, aşezat pe un gît rotund, avea două feţe întru totul la fel, care priveau fiecare înspre partea ei; patru urechi, două părţi ruşinoase şi toate celelalte pe măsură. Făpturile acestea mergeau, ţinîndu-se drept şi putînd să se mişte înainte şi înapoi, ca şi noi cei de acum, iar cînd doreau să alerge se foloseau de toate cele opt mădulare ale lor şi se învîrteau în cerc, dîndu-se de-a rostogolul, ca nişte saltimbanci care fac roata aruncîndu-şi picioarele în sus şi apoi revenind cu ele pe pămînt. Iar felurile acestea de oameni erau în număr de trei şi alcătuiţi cum am spus pentru că cel bărbătesc avea obîrşia în soare, cel femeiesc în pămînt, cel bărbătesc-femeiesc în lună, luna ţinînd şi de soare şi de pămînt. Şi tocmai de aceea erau rotunde şi rotitoare aceste făpturi, atît ele însele, cît şi felul lor de a merge, pentru că semănau cu astrele care le zămisliseră. Şi erau înzestrate cu o putere uriaşă, iar mîndria lor era nemăsurată, astfel că s-au încumetat să-i înfrunte pînă şi pe zei. (...) De aceea Zeus a hotărît să-i taie în două. (...) Aşadar fiecare dintre noi este ca jumătatea unui semn de recunoaştere, fiecare ne căutăm mereu jumătatea, ca să ne întregim."
"

intodeauna mai ramane ceva de zis
stelistu_adi

Descurcaret
Descurcaret

Postby Snappy on Tue Sep 06, 2005 9:11 pm

mc fain de citat stelistu_adi

interesant si putin amuzant (partea cu patru urechi, două părţi ruşinoase şi toate celelalte pe măsură.)

dar totusi nu ne-ai zis... tu crezi sau nu ? :-?
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby andreeam on Wed Sep 07, 2005 1:58 am

eu zic ca e un mit...fericirea adevarata si sufletul pereche nu exista..noi ne incapatanam sa credem ca exista

andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby Catalin on Wed Sep 07, 2005 2:00 am

Exista sufletul pereche chiar daca uneori nu recunoastem sau nu credem in gasirea lui.Este realitate cu siguranta, gasirea lui dureaza mai mult.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby stelistu_adi on Wed Sep 07, 2005 3:32 pm

Pai credinta si speranta mai mereu merg mana in mana, asa ca nu cred ca se pune problema sa cred. Eu as putea spune ca sper. (am mai recomandat si in alta parte, dar aici se potriveste exact cu topicul "liviu rebreanu-adam si eva", este exact despre sufletele pereche"
intodeauna mai ramane ceva de zis
stelistu_adi

Descurcaret
Descurcaret

Postby Chagrin on Thu Sep 08, 2005 11:58 am

eu cred ca exista suflete pereche si ca undeva pe parcursul acestei vieti le vom intalni . poate in momentul in care te astepti cel mai putin si cand ai incetat sa mai speri/crezi in asa ceva, el sau ea te va gasi si iti va umple sufletul. pt ca daca nu ar exista acel suflet pereche , golul din interior il vom purta cu noi o viata intreaga ? nu cred ca cineva se poate simti cu adevarat complet sau implinit pana cand nu a cunoscut dragostea adevarata
"oamenii de o tristete profunda se dau de gol cand sunt fericiti : ei au un fel de a se crampona de fericire de parca ar vrea sa o zdrobeasca si s-o inabuse, din gelozie, - ah , ei stiu prea bine ca ea le va scapa printre degete!"
Chagrin

just a dreamer
just a dreamer

Postby Hadise on Thu Sep 08, 2005 12:42 pm

Eu mi-am gasit sufletul pereche... deci nu este mit... este realitate! Este exact ce imi doresc... ne completam unul pe celalalt si ne iubim muuult! :heart:
Hadise

Descurcaret
Descurcaret

Postby amanda on Wed Sep 21, 2005 10:58 am

omul este o fiinta care are nevoie de societate dar in poate foarte bine supravietui si fara acea jumatate care eu nu cred ca exista.

androginul era nefericit fiindca unea in lut doua suflete independante, eu nu cred in contopirea sufletelor in androgin. doua maini si doua picioare pentru doua suflete nu sunt suficiente.

eu cred intr-o buna completare, nu in suflete pereche.

daca cumva sufletul tau pereche s-a nascut acum doua secole?... il mai intalnesti oare?

sau 'Adam si Eva' a lui Rebreanu e un fel de biblie?...

pentru mine nu.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

PreviousNext

Return to Filosofie... despre dragoste