Mi-am pus o melodie pe masura inainte de a scrie pentru a ma concentra mai bine...ceva ambiental, atmosferic, meditativ.
Dragostea este vazuta de teoreticieni ca un sentiment. Eu cred ca dragostea este defapt mult mai mult decat atat. Este adaptare, compromis, suferinta, altruism si multe alte lucruri mai mult sau mai putin importante.
Legendele spun ca dragostea a fost creata de zei. Biblia spune ca dragostea este Dumnezeu. Eu prefer a doua varianta pentru ca in asta cred. Daca ne lasam condusi in viata de lucruri sterile, superficiale, nu vom reusi sa deslusim ce este dragostea nici macar cat negru sub unghie. Dragostea se transforma de cele mai multe ori in obisnuinta si rareori renaste ca pasarea Phoenix aducandu-ne aminte ca totusi cineva ne iubeste.
Am sa dau cateva exemple despre care cred eu ca sunt lucrurile care ne departeaza de dragoste. In primul rand, pentru a putea analiza daca cineva este sau nu demn/a de sentimentele profunde pe care le poti oferi, trebuie sa ai mintea limpede. Pentru o minte limpede iti trebuie stimulenti cum ar fi muzica meditativa, arta, cultura...renuntarea la materialism. Daca vrei sa fii un bun cunoscator de caractere, trebuie sa renunti la superficial. Totul este prea profund. Lucrurile care ne indeparteaza de dragoste sunt frica, lasitatea, lipsa de experienta, egoismul, materialismul si caracterul fiecaruia in general.
Acum am sa va spun ceva mai pe limbajul curent. Un baiat de cartier nu stie ce e dragostea, pentru ca e prea impuiat de prostii/prostie si golanii. O prostituata nu va sti ce e dragostea pentru ca dragostea implica respect, iar ea nu stie ce e ala. Dragostea vine dintr-un loc in care multi nu ajung cu sufletul si pentru a putea ajunge acolo trebuie sinceritate, adevar, inocenta si sensibilitate. Si cand veti ajunge acolo, veti suferi si veti spune ca dragostea nu exista cu adevarat...dar asta este dragostea, este suferinta.
Sa crezi ca iubesti e usor, sa iubesti si sa fii iubit e foarte greu. Asta implica ani, piedici, suferinta, bucurie...implica viata in sine traita in 2. Si atunci cand Dumnezeu va spune "Stop" si tu vei fi alaturi de acel cineva, inseamna ca sufletul tau stie ce e dragostea.