If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Psihologia dragostei

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Crezi in dragoste ?

DA !
8
72%
Nu...:(
0
No votes
Inca mai caut...
3
27%

Total votes : 11

Psihologia dragostei

Postby Danny on Wed Jan 05, 2005 11:42 pm

Mi-am pus o melodie pe masura inainte de a scrie pentru a ma concentra mai bine...ceva ambiental, atmosferic, meditativ.

Dragostea este vazuta de teoreticieni ca un sentiment. Eu cred ca dragostea este defapt mult mai mult decat atat. Este adaptare, compromis, suferinta, altruism si multe alte lucruri mai mult sau mai putin importante.

Legendele spun ca dragostea a fost creata de zei. Biblia spune ca dragostea este Dumnezeu. Eu prefer a doua varianta pentru ca in asta cred. Daca ne lasam condusi in viata de lucruri sterile, superficiale, nu vom reusi sa deslusim ce este dragostea nici macar cat negru sub unghie. Dragostea se transforma de cele mai multe ori in obisnuinta si rareori renaste ca pasarea Phoenix aducandu-ne aminte ca totusi cineva ne iubeste.

Am sa dau cateva exemple despre care cred eu ca sunt lucrurile care ne departeaza de dragoste. In primul rand, pentru a putea analiza daca cineva este sau nu demn/a de sentimentele profunde pe care le poti oferi, trebuie sa ai mintea limpede. Pentru o minte limpede iti trebuie stimulenti cum ar fi muzica meditativa, arta, cultura...renuntarea la materialism. Daca vrei sa fii un bun cunoscator de caractere, trebuie sa renunti la superficial. Totul este prea profund. Lucrurile care ne indeparteaza de dragoste sunt frica, lasitatea, lipsa de experienta, egoismul, materialismul si caracterul fiecaruia in general.

Acum am sa va spun ceva mai pe limbajul curent. Un baiat de cartier nu stie ce e dragostea, pentru ca e prea impuiat de prostii/prostie si golanii. O prostituata nu va sti ce e dragostea pentru ca dragostea implica respect, iar ea nu stie ce e ala. Dragostea vine dintr-un loc in care multi nu ajung cu sufletul si pentru a putea ajunge acolo trebuie sinceritate, adevar, inocenta si sensibilitate. Si cand veti ajunge acolo, veti suferi si veti spune ca dragostea nu exista cu adevarat...dar asta este dragostea, este suferinta.

Sa crezi ca iubesti e usor, sa iubesti si sa fii iubit e foarte greu. Asta implica ani, piedici, suferinta, bucurie...implica viata in sine traita in 2. Si atunci cand Dumnezeu va spune "Stop" si tu vei fi alaturi de acel cineva, inseamna ca sufletul tau stie ce e dragostea.

Last edited by Danny on Thu Jan 06, 2005 12:16 am, edited 1 time in total.
TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Wed Jan 05, 2005 11:45 pm

Woow...imi place...frumos zis si ai dreptate...dragostea este suferinta.Dragostea nu implica bani.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Snappy on Wed Jan 05, 2005 11:46 pm

frumos... si... ceva de acolo e pentru mine... stiu eu ce danny... oricum... mi-ai dat de gandit... crede-ma...

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Re: Psihologia dragostei

Postby ^Angel^ on Thu Jan 06, 2005 10:47 am

Am stat az-noapte si m-am gandit.Mi-a venit in minte exemplul tau cu prostituatele si baietii de cartier.Asa ca acum..o sa scriu mai detaliat.La prima vedere este frumos..si in unele chestii iti dau dreptate.

Danny wrote:In primul rand, pentru a putea analiza daca cineva este sau nu demn/a de sentimentele profunde pe care le poti oferi, trebuie sa ai mintea limpede. Pentru o minte limpede iti trebuie stimulenti cum ar fi muzica meditativa, arta, cultura...renuntarea la materialism. Daca vrei sa fii un bun cunoscator de caractere, trebuie sa renunti la superficial. Totul este prea profund. Lucrurile care ne indeparteaza de dragoste sunt frica, lasitatea, lipsa de experienta, egoismul, materialismul si caracterul fiecaruia in general.

Asaa...in primul rand..de ce trebuie sa analizam daca cineva este demn de noi sau nu?Eu credeam ca iubirea nu tine cont de ratiune.Poate credeam eu prost.Dar chiar trebuie sa analizam.Pai daca analizam...asta inseamna sa iei cuvant cu cuvant,fapta cu fapta..si pana terminam ajungem sa avem picioare tremurande si in mana un baston.Si aflam ca persoana respectiva e casatorita cu copii,nepoti,stranepoti si...(bat campii)...intelegi tu ce vreau sa spun.

Danny wrote:Acum am sa va spun ceva mai pe limbajul curent. Un baiat de cartier nu stie ce e dragostea, pentru ca e prea impuiat de prostii/prostie si golanii. O prostituata nu va sti ce e dragostea pentru ca dragostea implica respect, iar ea nu stie ce e ala. Dragostea vine dintr-un loc in care multi nu ajung cu sufletul si pentru a putea ajunge acolo trebuie sinceritate, adevar, inocenta si sensibilitate. Si cand veti ajunge acolo, veti suferi si veti spune ca dragostea nu exista cu adevarat...dar asta este dragostea, este suferinta.

Acum..in al doilea rand...prietenul meu cel mai bun e "baiat de cartier"...trebuie sa-ti spun ca el cand iubeste iubeste in toate modurile posibile,fara prejudecati.Este romantic,frumusel...ai putea zice ca este perfect...doar ca e baiat de cartier si nu o data m-am dus sa-l scot de la inchisoare.Pana la urma sunt si ei oameni nu?Si crezi ca prostituatele chiar nu merita respect,nu stiu ce e ala respect?Pana la urma...tind sa cred ca barbatii care se duc la ele nu stiu ce e ala respect nu?Majoritatea au sotii,prietene,logodnice...si totusi se duc la ele.Atunci..cui ii lipseste notiunea de respect?

P.S.Sper ca nu te superi pe mine...
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Danny on Thu Jan 06, 2005 12:35 pm

^Angel^ wrote:Acum..in al doilea rand...prietenul meu cel mai bun e "baiat de cartier"...trebuie sa-ti spun ca el cand iubeste iubeste in toate modurile posibile,fara prejudecati.Este romantic,frumusel...ai putea zice ca este perfect...doar ca e baiat de cartier si nu o data m-am dus sa-l scot de la inchisoare.Pana la urma sunt si ei oameni nu?Si crezi ca prostituatele chiar nu merita respect,nu stiu ce e ala respect?Pana la urma...tind sa cred ca barbatii care se duc la ele nu stiu ce e ala respect nu?Majoritatea au sotii,prietene,logodnice...si totusi se duc la ele.Atunci..cui ii lipseste notiunea de respect?

P.S.Sper ca nu te superi pe mine...

Hehe...nu am de ce sa ma supar pe tine ! E parerea ta si vei trai cu ea, buna sau rea. Si referitor la dragostea prostituatelor...hai sa fim seriosi. Intai au fost prostituatele si apoi curvarii, nu invers, intelegi ? Daca alea nu-si vindeau trupul, barbatii fii sigura ca nu mai puneau stapanire pe ele...stii tu in ce fel.

Mesajul tau a fost oarecum naiv. Daca tu ti-ai scos "baiatul de cartier" de la inchisoare si mai si spui ca e romantic...nu stiu ce fel vezi tu lucrurile, dar uita-te si tu cum suna.

P.S. - Intr-o zi poate o sa te lovesti de pragul de sus ( sau de jos ) si ai sa-ti dai seama ca cel mai bun prieten al tau era sa ajunga la inchisoare pentru ca e doar un baiat de cartier care face golanii....si il mai amesteci si in subiectul de dragoste...ce vedem prin filme sunt iluzii ale artistilor.

TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Thu Jan 06, 2005 12:41 pm

Da..intr-adevar..este punctul meu de vedere...dar nu numai al meu.Sa nu-mi spui ca tu nu ai gresit niciodata in viata ta...ca ai fost baiatul mamei si nu te-ai luat niciodata la bataie cu nimeni.Poate ca suna ciudat dar de ce nu dai lumii o sansa.Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi.
Gandeste-te si invers.Daca n-ar exista curvarii cum le zici tu nu ar exista nici prostituatele nu?Care a fost primul?Oul sau gaina?
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Danny on Thu Jan 06, 2005 12:41 pm

^Angel^ wrote:Asaa...in primul rand..de ce trebuie sa analizam daca cineva este demn de noi sau nu?Eu credeam ca iubirea nu tine cont de ratiune.Poate credeam eu prost.Dar chiar trebuie sa analizam.Pai daca analizam...asta inseamna sa iei cuvant cu cuvant,fapta cu fapta..si pana terminam ajungem sa avem picioare tremurande si in mana un baston.Si aflam ca persoana respectiva e casatorita cu copii,nepoti,stranepoti si...(bat campii)...intelegi tu ce vreau sa spun.

Indragostitul nu consta in ratiune, pentru ca nu depinde de noi. Dragostea este ceea ce urmeaza si care, daca nu este alimentata cu ratiune, se stinge, devine plictisitoare...mai ales in saracia asta cand nu-ti permiti mai nimic sa faci. Varsta si experienta ce va veni te vor convinge ca am dreptate !
TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby Snappy on Thu Jan 06, 2005 12:42 pm

Danny wrote:ce vedem prin filme sunt iluzii ale artistilor.

asa e... prea multi cred ca viata poate fi ca-n filme... poate.. .dar prea rar :lol:

pe platoul de filmare se trag duble... in viata nu...
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby Danny on Thu Jan 06, 2005 12:50 pm

^Angel^ wrote:Da..intr-adevar..este punctul meu de vedere...dar nu numai al meu.Sa nu-mi spui ca tu nu ai gresit niciodata in viata ta...ca ai fost baiatul mamei si nu te-ai luat niciodata la bataie cu nimeni.Poate ca suna ciudat dar de ce nu dai lumii o sansa.Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi.
Gandeste-te si invers.Daca n-ar exista curvarii cum le zici tu nu ar exista nici prostituatele nu?Care a fost primul?Oul sau gaina?

Offf...tu crezi ca bataile de care zici tu acolo au vreo legatura cu ce mancam noi aici ? Si sa ma gandesc invers ? Daca o catzelusha nu ridica, coditza, catzelu' nu face treaba ! Femeia l-a ispitit pe barbat si o face in continuare. Tu vei fi inselata ( ipotetic ) de baiatul tau de cartier pentru ca exista prostituate sau fete ushuratice care tu crezi ca-ti sunt prietene si merita dreptul la dragoste si respect. Wake up, girl ! Ce-ti trebuie ca sa-ti dai seama ?

Sa dau lumii o sansa ? In ce ? In parerile mele ? Lumea nu merita nici o sansa. Cea mai penibila creatura de pe pamant este omul, dar trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea. Animalele care se imperecheaza pe viata, cum ar fi lupul, nici macar prin instinctul lor primitiv nu le trece sa-si insele partenera...cu o prostituata. Deci, mai avem de lucrat la civilizatie !
TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Thu Jan 06, 2005 12:50 pm

Varsta si experienta...nu trebuie sa ai numai tu experienta..ca sa vez anumite lucruri..Oricum..omul cat traieste tot invata.Sunt multe intrebari fara raspuns...multe raspunsuri poate le primim pe patul de moarte dar ideea era ca nu trebuie sa judeci oamenii...chiar daca e prostituata,baiat de cartier,avocat sau ce-o mai fi.Nu le cunosti viata,nu le cunosti nevoile...ar putea chiar sa te surprinda daca le dai o sansa.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Next

Return to Filosofie si Psihologie