si imi aduc aminte de o povestioara pe care am citit-o cu mult timp in urma pe care as vrea sa vi-o zic si voua ! sper sa va placa !
Mama, as fi vrut sa te cunosc !
5 octombrie - Astazi a inceput viata mea. Parinti mei inca nu stiu. sunt mai mica decat un samburas de mar, dar de acum sunt eu insami. o fiinta umana. Si desi asa de putin formata e sigur ca voi fi fetita. Voi avea parul blond si ochi albastri si stiu ca voi indragi florile.
10 octombrie - Am mai crescut putin, dar sunt inca mica si nu pot face nimic, mama face aproape totul pentru mine. Cea ce este curios este faptul ca inca nu stie ca ma poarta in pantece si ca ma hranesc cu sangele ei.
23 octombrie - A inceput sa mi se formeze gura, ia ganditiva putin! peste un an am sa rad, mai tarziu am sa vorbesc. Cine poate sustine ca nu sunt o adevarata persoana ? Sunt cineva, asa cum firmitura de paine, orcat de mica ar fi, este totusi paine.
27 octombrie - Inima mea a inceput sa bata de la sine. de acum inainte ea va bate mereu in tot cursul vieti mele, fara sa se opreasca vreodata ca sa se odihneasca. Si apoi dupa multi ani ea va obosi si se va opri si eu voi muri. Dar pana atunci eu sunt la inceputul eternitati mele, nu la sfarsitul ei.
2 noiembrie - Cresc putin in fiecare zi. Bratele si picioarele mele prind sa capete forme. Dar va trebuie sa astept inca o buna bucata de vreme pana cand picioarele mele sa ma poarte si eu sa ma arunc in bratele mamei mele, sa-l pot imbratisa si pe tatal meu.
12 noiembrie - Acum a inceput sa se formeze micutele degete la mainile mele. E de mirare cat sun de mici si totusi ele vor fi minunate! Ele vor sti sa mangaie un caine, sa arunge o minge, sa culeaga o floare, sa atinga o alta mana... poate ca intr-o zi voi picta un tablou...
20 noiembrie - Astazi pentru prima oara, doctorul i-a spus mamei sa sunt acolo, intradevar plina de viata... Esti fericita mama ???
25 noiembrie - Tatal meu si mama mea nici nu stiu ca sunt o fetita. Poate ca ei vor astepta un baietel. Dar eu am sa le fac o surpriza si o sa ma cheme Ecaterina ca pe mama mea
10 decembrie - mi s-a format si fata, sper ca o sa seman cu mama
13 decembrie - Am inceput chiar sa vad, dar e inca intunecat totul in jurul meu. In curand insa ochi mei se vor deschide la lumina soarelui, a florilor. N-am vazut inca nici marea, nici muntele, nici curcubeul, oare cum vor fi in realitate ?
14 decembrie - Mama aud cum iti bate inima, ma intreb daca si tu auzi inima mea care bate asa de incet tap-tap tap- tap ! O sa ai o fetita sanatoasa si voinica mama... ai sa vezi! Abia astept sa ma cuibaresc in bratele tale, sa-ti mangai fata. Sa te privesc in ochi. Si tu ma astepti asa cum te astept si eu, nu-i asa ?
20 decembrie - Mama mama de ce i-ai lasat sa puna capat vieti mele? Am fi fost asa de fericite impreuna....................