If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

Discutii legate despre ceea ce se intampla zi de zi la noi si nu numai... Cu alte cuvinte haideti sa "disecam" politica si politicienii...

Postby milisss2 on Sun May 20, 2007 12:11 pm

defapt ...lipsea complet siguranta aia :)) un pas gresit si erai in prapastie. Siguranta aparea doar in cazul unui loc de munca

milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby Drunk_Angel on Wed May 23, 2007 10:42 am

milisss2 wrote:defapt ...lipsea complet siguranta aia :)) un pas gresit si erai in prapastie. Siguranta aparea doar in cazul unui loc de munca

Nu chiar. Mai documenteaza-te.
In legatura cu Ceausescu parerile sunt impartite. A avut si parti bune si rele. Dar sa nu uitam ca pe vremea aceea chiar am avut siguranta zilei de maine. Iti permiteai sa mergi vara 20 de zile la mare si iarna 20 la munte. Puteai sa-ti cumepri un apartament destul de usor, iar locul de munca iti era asigurat.

Oricine ar spune, pe vremea lui Ceausescu din unele puncte de vedere am fost mult mult mai buni !
Alcohol ain`t the answer. But it makes you forget the question!
Drunk_Angel

Invatacel
Invatacel

Postby milisss2 on Wed May 23, 2007 2:28 pm

Corect ...siguranta unui loc de munca de care erai legat pe viatza. Ca sa poti avansa trebuia ca superiorul sa moara. Nu mai vorbesc ca erai pe veci legat de orasul in care aveai locul de munca.

Siguranta zilei de maine era asigurata de cartele si de bonuri.

O chestie pe care mie imi vine mai greu sa o inteleg e de ce toata lumea leaga perioada ceausista cu achizitionarea facila de apartamente? Am si eu o rugaminte. Intrebati parintii ce au trebuit sa faca pentru acel apartament.

Si ce fel de siguranta mai e daca in acea perioada se practicau confiscarile de terenuri si bunuri? Daca trebuia sa tii gura inchisa la toate porcariile pe care ti se bagau pe gat? Cand superiorii iti furau toate ideile bune? (Elena Ceausescu abia daca reusea sa semneze tezele de doctorat pe care le sustinea). ...exemplele pot continua

milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby khaos1ft on Wed May 23, 2007 2:37 pm

Comparati apartamentele comuniste cu un APARTAMENT normal, de 2 ori mai spatios! inca in Moldova mai sunt apartamente de dimensiunile unei cutii de chibrituri...
NU VA MAI PLICTISITI ATAT ACASA!!!

"As vrea sa ma mai nasc o data... si sa am parinti bogati, care sa nu ma educe, sa ajung un fotbalist drogat inconjurat de c*urve si sa mor la 50 de ani!"
khaos1ft

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby violeta on Mon Jul 30, 2007 1:27 am

eu nu cred ca era mai bine pe timpul lui Ceausescu..aveam 2 ani cand a venit revolutia, deci nu stiu cum era..dar pur si simplu nu cred ca era mai bine din spusele parintilor si bunicilor...

un vis mi-e de ajuns sa zambesc mii de ori...
http://vyio.blogspot.com
Image
violeta

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: http://vyiolove.hi5.com
baiat / fata ?: fata

Postby magicianul on Wed Aug 01, 2007 9:39 pm

hmmm...depinde cine raspunde la aceasta intrebare...si care au fost prioritatile la vremea respectiva....
magicianul

Bebelush
Bebelush

Postby MindLord on Wed Aug 01, 2007 10:03 pm

si pt tine magicianule cum a stat treaba ? :D
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby magicianul on Wed Aug 01, 2007 10:09 pm

MindLord wrote:si pt tine magicianule cum a stat treaba ? :D

pai sa scormonesc in memorie: mancare ciu-ciu...asa ca faceam un acvariu (pt cine nu stie este vorba de o supa/ciorba de salata si ceva alte legume) distractie la maxim chiar daca trebea sa port o sacosa de acte dupa mine cand ma legitima tablagiu' in bar...ai opsce ani? ai...dar muncesti? da...legitimatie de serviciu ai? da...ohhhh dar nu-i vizata pe trimestru in curs...asta chiar mi s-a intimplat...asa ca purtam toate actele sa nu mai dau peste un cretin de genul astuia de mai sus...:) ehhh dar ce zic io...la 20 de ani ai alta perceptie asupra problemei...
magicianul

Bebelush
Bebelush

Re: Era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

Postby nu_conteaza_nicku on Sun Nov 11, 2007 3:05 am

nu l am apucat,si bine imi pare!!!! din cauza lui si a regimului impus de el Romania e acum in halul in care e,50 de ani ne a tinut pe loc,pe vremea lui traia la limita decentei aproape toata lumea,dar nu se vedea nici o diferenta intre un om intelectual kare are o facultate ,de un muncitor in fabrica,asta vroia el,sa ii faca pe toti egali,sa stearga diferentele de clasa sociala,si multe alte lucruri.binenteles ka unora a reusit sa le spele creierul si sa le ia ochii cu faptul ka dadea locuinte si locuri de munca si ca nu exista somaj atat de mare ka acum sio nush ce...oricum,nu l am apuact pe ceausescu ma repet,dar il urasc din inima pt ceea ce a facut rudelor mele
never trust nobody
nu_conteaza_nicku

Invatacel
Invatacel

Re:

Postby Raluca_supergirl on Fri Jul 18, 2008 8:22 pm

One4You2Love wrote:3 paini pe zi, pe cartela, dar macar erai sigur ca le ai ...

Din cate stiu eu nu prea erai sigur... Poate, intr-o oarecare masura, inainte de marea foamente din anii '80...

---------mesaje lipite-------

copilasu_l wrote: Ma gandesc, ca te bagau la puscarie daca nu munceai. Ma gandesc, ca in '89 Romania nu mai avea nici o datorie externa, ba chiar aveau(si inca au) de primit. concluzie - era mai bine numai ca l-au omorat ca sa nu vorbeasca

Te bagau la puscarie- pentru ca iti exprimai o opinie, pentru ca indrazneai sa protestezi nonviolent (vezi Radu Filipescu si Paul Goma), pentru ca ascultai Europa Libera, pentru ca parintii tai fusesera taranisti, liberali sau "chiaburi"

Nicio datorie externa- OK, dar cu ce pret? Crezi ca lipsa datoriilor externe e preferabila foametei generalizate?

Concluzie- daca zici tu ca era mai bine sa stai la coada zece ore pentru o sticla de ulei, pentru "adidasi de porc" sau pentru "Fratii Petraus", daca zici tu ca era mai bine sa fii lipsit de orice fel de libertate, sa fii indoctrinat sistematic, sa traiesti in frica- atunci mi-e foarte neclar ce intelegi tu prin "bine"

milisss2 wrote:Incearca sa faci un film, fara ca cei de la cenzura sa-ti zica ca l-ai facut de geaba! OMULE ! dreptul la exprimare nu se rezuma NUMAI la a scrie prostii pe o scoala!

Caz concret: filmul lui Dan Pita- "Faleze de nisip" dupa romanul lui Bujor Nedelcovici a fost interzis la scurt timp dupa aparitie. Si "Reconstituirea" lui Pintilie- la fel.

milisss2 wrote:Dreptu la libera circulatie: E nevoie sa mai zic ceva ? ... sa fi dat domnu sa fi trecut granita ca te controlau si in chiloti. Erai pus sub urmarire si nu scapai prea usor de securitate. .... daca se trecea fara probleme ... de ce Nadia a trebuit sa fuga ilegal ? ii expirase viza la vreo olimpiada? ... de ce unii jucatori de fotbal nu se puteau transfera la cluburi din strainatate? Si exemplele pot continua.

Iarasi caz concret- am avut un unchi academician, cercetator in statistica. El a fost de multe ori invitat in Vest la confernte internationale. Pe vremea aia, paaportul tau era la politie, nu acasa la tine ca acum si ca sa poti pleca iti trebuiau o tona de aprobari speciale. Eh- faceau ce faceau aia si intotdeauna ii dadeau aprobarea de-abia dupa ce se termina congresul. So...

milisss2 wrote:Dreptul la educatie si informare: Ai idee ce trebuia sa faci ca sa intri la o facultate? ...aveau diverse reguli stupide... Cati din parintii vostri au avut acces la studii superioare ?
De atunci circula si vorba
" - La ce e bun ala?
- La nimic!
- Ok atunci, fa-l director !"
exprimand pregatirea precara, si faptul ca acele "functii" se cam dadeau dupa ureche.

Nice quote :) Plus- pe vremea lui Ceausescu nu mai era chiar asa, dar pe vremea lui Dej multi nu puteau intra la facultate pentru ca nu aveau "origine sanatoasa".

whiz-kid wrote:Omul are niste drepturi,ce apartin naturii noastre si fara de care nu am putea trai ca fiinte umane..;) ele ne permit sa ne dezvoltam si sa ne folosim pe deplin calitatile umane..cele mai importante sunt:
Drepturi civile:la viata,la libertate,la o judecata dreapta,la o familie,la un nume,la o proprietate..etc
Drepturi politice:libertatea gandirii,a constiintei si a religiei,a opiniei,dreptul la informatie,de a alege si de a fi ales..etc
Drepturi economice,sociale si culturale:dreptul la munca,la educatie,la sanatate,la un nivel de trai decent,dreptul adultului de a alege sistemul de educatie potrivit copilului sau..etc
Indiferent de cum le grupam,drepturile omului au sens numai impreuna si trebuie sa fie respectate de toti oamenii..cele scrise ingrosat au fost incalcate atat timp cat a durat regimul comunist..uite de asta nu era mai bine.. :)

puteai sa mai ingrosi cateva:

la proprietate- clar! (nationalizarile, demolarea cartierului peste care s-a construit Casa poporului...)
libertatea constiintei si religiei- greco-catolicii au fost persecutati

Drunk_Angel wrote:Pe vremea lui Causescu a fost ce nu este si nu va fi poate in urmatorii zeci de ani in Romania: SIGURANTA ZILEI DE MAINE.

Ce siguranta a zilei de maine avea un scriitor ca Paul Goma, care indraznea sa scrie despre aberatiile regimului?
Ce siguranta a zilei de maine avea un fost detinut politic care nu se mai putea angaja pentru ca "avea o tinichea de coada"?
Ce siguranta a zilei de maine avea un copil bolnav, subalimentat pentru ca nu se gaseau de nici unele?
We're one, but we're not the same, we get to carry each other
Raluca_supergirl

Invatacel
Invatacel

hi5 profile: http://hippie-in-the-city.deviantart.com/
baiat / fata ?: fata

Previous

Return to Politica