acuma e unul din momentele alea cu "I've told u so"
Eu fac chestia asta doar pt ca imi permite sa am mai mult timp PENTRU MINE. E cu muuuuuuuuuult mai comod si mai rapid (!) sa intru pe net si din cateva clickuri sa fac transferurile necesare decat sa stau pe la cozi.
Faza e ca la cele care sunt automate trebuie intr-adevar sa ai grija. Mi se intampla uneori sa plec din tara si cum aia iau banii automat intr-o anumita zi a lunii trebuie sa ma asigur ca nu o sa ajung pe minus cateva sute de euro pe cand ma intorc. Oricum cu un pic de organizare se rezolva totul rapid. Iti formezi un reflex sa gestionezi contul periodic si pana acuma eu nu am avut surprize de proportii.
Numai ca ai grija !! Este un aspect de care nu e atat de usor sa te prinzi la inceput... odata ce incepi sa gestionezi bani pe care nu ii atingi incepi sa cheltui mai mult ! Sa stii ca e mult mai usor sa faci un transfer de cateva sute de euro pe care nu ii vezi decat sa ai banii aia in mana si sa pleci sa ii numeri la om in fata. La fel si cu platitul cu cardul. Asa ca daca ai chef de economii, una din solutii ar fi intr-adevar sa platesti cu lichid si sa eviti platile cu cardul si cecurile, pt ca o sa constientizezi tot MULT mai bine ceea ce dai... Eu sincer nu prea imi urmez propriul sfatul pt ca e mult mai comod sa car un card cu mine decat un teanc de bani, dar mi-am dat seama in ultima vreme daca imi analizez cheltuielile ca au mai crescut putin sumele
So ... it's your choice
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!