Prietenia este cel mai fascinant sentiment in opinia mea,fiindca prietenia adevarata inseamna dragoste si respect pentru persoana respectiva.
Criteriile prin care alegi un prieten se fac atat rational,cat si irational.Inainte de a alege propriu-zis,trebuie sa existe un feeling pentru persoana respectiva,senzatia ca aveti ceva in comun,iluzia ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.In primul rand,comunicarea este cheia,ca in orice relatie de altfel.Impartasind cuvinte si idei,realizezi in scurt timp ca este persoana caruia vrei sa-i destainui cele mai adanci ganduri.Apoi,respectul si loialitatea.Din punctul meu de vedere,a pierde un prieten pe care tu insuti il consider adevarat,e o adevarata agonie,exact cum ai pierde un iubit.
Dar sunt mai multe tipuri de prietenii adevarate:2 dupa parerea mea:in prima predomina respectul,in cea de-a doua,dragoste.Ambele sunt capabile de sacrificiu,diferenta dintre ele fiind de substrat.
Prietenia sincera,ca si dragostea adevarata,e un lucru rar.Bineinteles,acum depinde si de temperament,de personalitate,etc.Sunt oameni care prefera prietenia propriului eu.Poate e dovada de lasitate,sau egoism,dar este o alegere.Prietenia adevarata traieste doar in lumea ideala,cu foarte mici exceptii in lumea reala.
Important in final este sa-ti gasesti un partener de viata caruia sa-i atribui calitatea de "prieten adevarat" .