If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Varsta potrivita pentru a avea copii

Ce este mai frumos decat zambetul unui copil? Discuta despre copii, despre ceea ce fac, despre ceea ce sunt.

Varsta potrivita pentru a avea copii

Postby Cherry on Sun Mar 25, 2007 12:29 pm

Care credeti ca este varsta potrivita la care un cuplu ar trebui sa aiba copii? Adica in ce perioada sunt ei capabil sa constientizeze faptul ca au un copil si sa ii ofere o educatie, sa ii acorde timpul de care un copil nou nascut are nevoie? Credeti ca un copil nascut de o mama la 15-16 ani poate primi atentia necesara si educatia care i se cuvine? Care e varsta minima pe care ar trebui sa o aiba o mama pentru a-si creste si educa pruncul? Cand este suficient de matura psihic? Dar cea maxima?
Ce e prea mult, la fel ca si ce este prea putin strica... Cu toii am observat ca odata ce inaintam in varsta devenim din ce in ce mai blanzi si trecem cu vederea mult mai usor anumite greseli... In aceste conditii, poate o persoana la 50 de ani sa mai ofere o educatie unui copil daca il lasa sa faca tot ce vrea si nu ii impune anumite limite?

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby RuningAway on Sun Mar 25, 2007 12:34 pm

Dupa 25 de ani, sau mai devreme daca ai o situatie financiara care sa permita intretinerea lui.
Image
"Lumea e plina de nefericiti ce vorbesc despre fericire"
RuningAway

Descurcaret
Descurcaret

Postby rox on Sun Mar 25, 2007 8:19 pm

hehe..si maine as face unu (o tititza) ...daca e dupa posibilitati si altele...nu acum
oricum pana in 25 de ani

de prea mult timp, / unu fara unu fac doi pt ca, / pt mult prea putin timp / unu si unu au fost facand doi... / de atunci unu se cauta pe sine / in toti unii gasiti pierduti / sau izgoniti din alti doi / fara linistea unului / cu care se incepe noi...
rox

D-al forumului
D-al forumului

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby meunika on Fri Mar 30, 2007 4:38 pm

cand suntem pregatiti ,
dar cred eu ac dupa 25 de ani , pana la 35 .
fuecare om are 2 masini ale timpului : una care il duce in trecut =amintirile si una care il duce in viitor =visele.
meunika

Descurcaret
Descurcaret

Postby Sweet Insanity on Sat Mar 31, 2007 4:41 pm

Unii nu sunt niciodata capabili sa aiba un copil. :roll: Ma refer la maturitate, puterea morala de a-l creste si pana la urma un suflet bun care sa-i impiedice sa nu-i maltrateze.
Dupa mine, daca ai posibilitati si studiile superioare nu te intereseaza asa tare, poti sa faci un copil si la 20 ani. Dar daca ai de cand sa pui pe picioare o cariera trebuie sa astepti, dupa 25-30 de ani. Nici prea tarziu nu-i bine; varsta te va impiedica sa te bucuri de anumite momente din viata copiilor, dar mai ales a nepotilor.
Pe vremuri femeile nasteau pe la 12-14 ani si nu cred ca erau mari probleme; dar astea erau timpurile. Fetele de 14 ani din ziua de azi nu au maturitatea celor de acum 300 de ani, care de la 12 ani erau gata sa tina o gospodarie.
Iar problema cu persoanele foarte in varsta... cunosc persoane crescute de bunici 50-60 de ani, si acestia nu au avut probleme cu educatia in general, sua cu lipsa impunerii unor limite. Din contra, eu as crede ca mai degraba un parinte mai batran impune mai multe limite.

Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby ncg_15 on Mon Apr 09, 2007 10:44 pm

Eu si acum as fi pregatita sai daruiesc unui copil toata afectiunea, dragostea si educatia necesara , virsta nu ma sperie.Iar daca e sa vb de situatia materiala , atunci depinde si ce vrei sai daruiesti copilului ;tre sa ai intre 25-30 de ani ca asa poti sai oferi o camera , jucarii , mincare ,si multe alte chestii care fac placere copiilor ;Si cam vreo 60 de ani ca sai poti oferi la fiecare aniversare cite o masina si o vila :lalala: (sperind ca pina atunci o sa ai acesti bani ).

Deci fiecare alege ...eu am degind sa fac un copil cam in doi ani ...sau in zece ...inca nu mam decis ;
Oricum ,daca contraceptivele in una din zile nu-si mai fac efectul , am de gind sa pastrez copilul :)
memento mori...
ncg_15

Descurcaret
Descurcaret

Postby sellena on Wed Jul 18, 2007 12:03 pm

@sweet insanity:sa nu uitam ca se casatoreau la 12 ani, dar media de viata nu era peste 70 de ani ca acum. e logic ca viata avea alt ritm.

pentru mine cred ca 30 de ani ar fi ok.
matusa mea are 2 copii mici si se descurca foarte, foarte greu sa ii creasca chiar daca are destui bani.sunt zile in care ea+mama mea+bunica+tatal copiilor nu fac fata.
daca nu ai pe cineva care sa te ajute nu e o idee prea buna sa faci copii. desi sunt unii care sufera de o independenta prost inteleasa si zic ca nu vor sa le creasca altcineva copiii. sa ne intelegem, e groaznic sa stai toata noaptea cu copilul apoi sa fii fresh pt 10 ore la serviciu, si sa o tii asa luni intregi
Drumul spre iad e pavat cu intentii bune
sellena

puiul paranoic
puiul paranoic

Postby Micha on Wed Jul 18, 2007 2:35 pm

eu creca intre 27-30. avand in vedere ca magandeam la o casatorie ceva de genul pe la vreo 25 de ani, vreau primul an sa fie o continua luna de miere, sa imi pot permite sa mai plec cu sotul, cu prietenii, intr-un concediu ceva. Daca apare un copil normal ca se schimba totul, apar multe responsabilitati, nu-ti mai arde de fun si nici nu prea mai ai cum. Plus ca vreau sa am timp sa m aobisnuiesc cu viata de femeie casatorita in primul an, sunt multe pe cap cred in primul an si al doilea, de aia as prefera sa astept pana sa fac primul copil. imi doresc sa fie 2 copii dar nu as vrea sa fie diferenta mare intre ei, adica sa fie nascuti cam la un an, un an jumate diferenta, pt a fi cat mai apropiati unul de celalalt. Daca diferenta ar fi prea mare nu cred ca ar fi f uniti, e altfel cand varstele lor sunt apropiate
Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com
baiat / fata ?: fata

Postby Nina on Mon Jul 23, 2007 2:07 pm

Sper sa imi iasa planurile, si anume sa reusesc sa fac un bebe pe la 27-28 de ani. As vrea sa nu trec de 30, ca nu vreau sa fiu baba cand imi termina copilul facultatea.
Sper de asemenea sa fac vreo 2. Cam complicat, dar vedem daca iese! :D
Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Postby Guy Fawkes on Mon Jul 23, 2007 2:18 pm

Între 25 şi 30 în mod normal, între 30 şi 35 în cazuri mai speciale, cel târziu 40. După... chiar nu mai are niciun farmec. Deşi, cine ştie ce-mi rezervă viitorul (poate nu mai fac nici trei, câţi am planificat :P).
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, and ideas... are bulletproof.
Guy Fawkes

Pasional
Pasional

Next

Return to Despre copii