If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Facultati - plusuri si minusuri

scoala - liceu - facultate - haideti sa vorbim aici despre profi - examene - teze - restante - de toate

Facultati - plusuri si minusuri

Postby Snappy on Tue Oct 04, 2005 6:15 pm

invatamantul din Romania e destul de "la pamant", dar mai are si parti bune?

hai sa enumeram aici plusurile si minusurile facultatilor din romania (atentie - DOAR facultati, nu licee, scoli generale, etc)

[ot](ideea topicului apartine drei Keira)[/ot]

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby NYCGIL on Tue Oct 04, 2005 9:53 pm

Plusuri nu prea ar fi...chiar ieri ii ziceam mamei mele ca fac cam degeaba facultatea. Eu sunt la ASE, in Bucuresti. Si anul trecut n-am facut aproape nimic nou fata de liceu- ba chiar am uitat unele lucruri.
Avem profesori prosti- care uita formulele si predau mizerabil- si elevi si mai prosti- care cred ca or sa fie mai destepti daca tocesc cursurile fara sa inteleaga nimic.....
Cam astia sunt viitorii economisti...invatati sa gandeasca dupa tipare si cursuri- si acelea invechite si proaste
Keep your heart open to dreams. For as long as there's a dream, there is hope, and as long as there is hope, there's joy in living.
NYCGIL

Descurcaret
Descurcaret

Postby Keira on Wed Oct 05, 2005 4:08 pm

Sala unde am facut eu azi primul curs e oribilaa! :((
Igrasie, var cazut, praf, miros oribil... etc. Unde e SANIPIDUL cand e nevoie de el ?

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby MindLord on Wed Oct 05, 2005 4:59 pm

ATMOSFERA!!!!! asta e cel mai mare plus...
e mai relaxat decat oriunde altundeva, oamenii se inteleg mai bine, se leaga prietenii adevarate care vor tine ceva vreme
conditiile .. mai bine le ziceti voi... :(
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

Postby Catalin on Thu Oct 06, 2005 1:26 am

@MindLord - De acord cu tine, la facultate poti da peste oameni minunati care automat iti pot deveni prieteni.Doar un minus ma deranjeaza sa zic asa: sunt total dezamagit,in ziua de azi si cu facultatea facuta nu prea se uita lumea la tine,dar o fac cu placere si ca este bine sa o am acolo pe hartie.

---[ Snappy = "cand citezi ultimul mesaj in totalitate incearca sa eviti citarea sa punand @ insotit de numele autorului. exemplu: @Snappy" ]---

Catalin

membru special
membru special

Postby guiness on Thu Oct 06, 2005 1:58 am

facultatea e locul in care te "finisezi" intelectual , sa zicem :)

vrem conditii? exista facultati particulare :P

pana una alta la plusuri ar fi: ca totusi ai ce invata

minusuri: laboratoare sarace, fara materiale, profesori corupti (nu peste tot)

ex, la iasi, poti constata cum decanii se culca cu studente pentru promovari dar nu ai sa-i vezi niciodata luand bani :P

in romania ca intotdeuna studentia ramane.... viata de student si cine n-o cunoaste dejeaba :P

si mai fain decat atat: daca nu faci facultatea in alt oras nu prea ai facut mare lucru pe plan "social" :)
My name is Bond, Vaga BOND!
guiness

Pasional
Pasional

Postby Snappy on Thu Oct 06, 2005 9:35 am

plus-uri? viata de student si faptul ca ajungi sa vezi TU realitatea asta asa cum e, nu cum iti zic altii ca e

minus-uri? multe - laboratoare sarace (@guiness), sali mizerabile (@Keira), preturi mari la cam multe chestii (materialele "didactice"), pilele care sunt "in floare", si ar mai fi multe... :(
cu respect,
Cristian Ciofu

Snappy

Administrator
Administrator

Postby mintchopper on Thu Oct 06, 2005 12:15 pm

pana acum am citit mai multe minusuri decat plusuri. Toti se plang de laboratoare sarace si mizerie. Pe toti ii incanta viata de student fara a mai conta si partea educationala. Sa va povestesc putin cum stau lucrurile cu facultate, felul cum se aloca bani pentru facultati, adica pentru laboratoare, camine, sali de curs etc. In primul rand nu toate facultatile primesc aceeasi suma. Suma difera in functie de media generala pe facultate, realizari stiintifice si numarul studentilor. Media pe facultate fiind cea mai importanta e posibil ca o facultate cu 1000 de studenti cu o media generala de 8 sa primeasca mai multi bani decat o facultate cu 3000 de studenti dar cu media de 5. Relizari stiintifice inseamna concursuri si activitati extrascolare recunoscute de ministerul invatamantului si proiecte de cercetre. De exemplu pentru activitati extrascolare in domeniul x statul aloca o suma de bani pentru respectiva facultate, facultate ce trebuie sa investeasca banii in domeniul x. Una peste alta consider ca este vina studentil pentru felul cum arata facultatile, pentru laboratoare sarace si pentru mizerie. Daca studenti si-ar da putin silinta sa obtina rezultate mai bune facultatea lor ar avea de castigat si ar avea si ei de castigat. Am fost in facultati straine si am vazut cum stau lucrurile. La o facultate din Franta echivalenta cu ase-ul din bucuresti media generala este de 14-16 din 20(adica 7-8 la noi) pe cand la ase media generala este putin peste 5. In Germania la o facultate de calculatoare echivalenta cu fac de calculatoare din Bucuresti media este de 90-100 din 100 (adica 9-10 la noi) iar la noi de 7-8. La fac de calc din Iasi media este de 6-7. In Galati la calc media este 6. Si ne mai intrebam de ce laboratoarele arata asa cum arata. Facultatea ar trebui privita ca o modalitate de afirmare si nu ca o adunare studenteasca. Ar trebui sa renuntam la ideea comunista de "faci o facultate pentru a o avea facuta". Atata timp cat nu exista competitie nu exista nici progres.
Coruptie, spaga etc
Marea problema a romanilor pentru care sunt direct responsabili. S-a ajuns in situatia asta pentru ca e mult mai usor sa dai bani decat sa inveti. Strangi cativa banuti de pe la mamica si taticu, le spui ca s-a scumpit caminul sau ai ramas fara mancare si ai nevoie urgent de bani. Pana nu scapam de ideea comunista cum ca "faci o facultate pentru a o avea facuta" nu vom reusi sa scapam de spaga si coruptie. Pe vremea lui ceasca terminai facultate si aveai locul de munca asigurat, bun rau dar stiai ca ai unde sa lucrezi. Acum s-au schimbat vremurile. Acum daca nu esti mai bun decat prietenul de la facultate iti ia locul si tu ramai doar cu prietenia.
Am sa ma opresc aici pentru ca se transforma intr-un roman si devin plictisitor. (deja este)

Ganditi dincolo de cutie.
mintchopper

Descurcaret
Descurcaret

Postby Snappy on Thu Oct 06, 2005 12:26 pm

mintchopper wrote:Si ne mai intrebam de ce laboratoarele arata asa cum arata. Facultatea ar trebui privita ca o modalitate de afirmare si nu ca o adunare studenteasca. Ar trebui sa renuntam la ideea comunista de "faci o facultate pentru a o avea facuta". Atata timp cat nu exista competitie nu exista nici progres.

de acord - la noi multi fac 1 facultate doar ca sa nu stea acasa... nu o fac pentru ceea ce ajung dupa 3-4-5 ani (sau chiar mai devreme) - putini sunt cei ce fac o facultate pentru ca le place acel domeniu si vor a se perfectiona in el.

mintchopper wrote:Acum daca nu esti mai bun decat prietenul de la facultate iti ia locul si tu ramai doar cu prietenia.

asa e. dupa ce termini 3-4-5 ani te intrebi ce cunostinte ai acumulat. multi insa raman doar cu intrebarea, fiind incapabili in a-si oferi SINGURI un raspuns. e pacat ca a ajuns facultatea sa fie privita ca un "job plictisitor si neplatit, dar pe care il facem ca sa ne tina mama si tata fara sa ne intrebe de ce nu ne angajam sau alte prostioare"...
cu respect,
Cristian Ciofu

Snappy

Administrator
Administrator

Postby mintchopper on Mon Oct 10, 2005 9:46 pm

Snappy... hai sa iti zic cum stau lucrurile acum cu angajatul in timpul facultatii. Munca in timpul facultatii= oase rupte. Iar partea cu experienta este o porcarie. A aparut o noua tendinta in angajari, si anume de a angaja persoane(care au facultatea facuta) fara experienta pentru a-i putea forma pe postul pe care intra. Fiecare firma are un stil de a lucra si din acest motiv prefera sa ia o persoana fara experienta care nu stie cum sa faca faca anumite lucruri sau ce procedura sa adopte si sa invete pe parcurs pentru a fi bun in acel domeniu. Daca vii deja cu experienta ai un alt stil si e posibil sa intri in conflict cu ceilalti colegi.
Acum partea cea mai mult neglijata de studenti: BURSA. Nu stiu cum stau lucrurile in Galati, dar la un salariu min pe economie (de 3 si cat mai e) primesti in mana 2 mil si ceva. Eu cred ca e mult mai convenabul sa inveti putin, sa iei o bursa si cu aceasta ocazie sa iti si imbunatatesti media decat sa muncesti 8 ore pe zi si sa pierzi si la facultate. Iar sa iei bursa lunar si sa nu faci nimic mi se pare mai mult decat convenabil.
Stii ce inseamna medie mare pentru un angajator? Om flexibil cu capacitati si serios. Negociezi altfel salariul cand ai in spate o medie mare.

Ganditi dincolo de cutie
mintchopper

Descurcaret
Descurcaret

Next

Return to Invatamant