Eu fac facultatea in orasul meu natal, dar nu e orasul in care locuieste familia mea. Desi am locuit in Constanta 18 ani inainte de a ne muta la Galati, acum stau acolo la gazda, si a trebuit practic sa invat sa stau singura, fara ai mei, sa ma descurc singura. Daca am avut vreo problema la vreo insitutie a statului nu i-am mai avut pe mama sau pe tata care sa mearga cu mine sa rezolve. Am invatat sa fiu pe picioarele mele si sa nu depind de nimeni iar asta imi da multa incredere in mine. Totusi, desi zicea Amanda ca o sa invete sa gateasca, eu una am terminat 5 ani de facultate si nu stiu sa gatesc cine stie ce...nu e asta cel mai important lucru.
Pe de alta parte, daca as fi avut de ales, nu as fi mers sa fac facultatea in alt oras. Eu nu inteleg de ce sa te chinui si sa dai piept cu greutatile daca nu ai motiv. Cand am dat eu la facultate inca nu exista medicina la Galati si am ales Constanta pentru ca era mai "acasa" pentru mine decat Bucuresti. Am crezut ca imi va fi mai usor. Nu mi-a fost. Locuind in alta parte a orasului decat in cea in care mi-am petrecut copilaria si adolescenta, cunoscand oameni noi, intalnindu-ma rar cu vechile cunostinte (multi dintre fostii colegi de generala si de liceu erau studenti in alte orase) a fost ca si cand as fi inceput o viata noua in alt oras.
Concluzia: daca aveti facultatea pe care doriti sa o urmati la voi in oras, ramaneti acasa. Va scutiti de niste griji in plus. Mai devreme sau mai tarziu ele tot apar, dar e mai bine cand vin mai tarziu.
[Iar daca sunt unii care spun ca au ales nu stiu ce facultate in alta parte pentru ca e mai buna decat cea din orasul lor...ei eu cu asta nu sunt de acord...in conditiile in care abia au terminat liceul si stiu doar din auzite care facultate ar fi mai buna, nu e cazul sa vorbeasca...cine vrea sa invete invata oriunde, si peste tot sunt profesori foarte buni...singurul lucru cu care sunt de acord este ca in alta parte e posibil sa fie alte oportunitati, alte deschideri. Atat. Iar cand ai terminat nu te intreaba nimeni unde ai terminat ci "ce stii sa faci"]