If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

depresia

Cum se iau anumite boli? Cum se trateaza? Ce fel sunt spitalele in lume? Dar doctorii? Cum sa traim sanatos? Iti suna cunoscut astfel de intrebari? Daca DA haideti sa le raspundem impreuna.

depresia

Postby ashes on Tue Oct 24, 2006 2:45 pm

ce este depresia? ..se pare ca din ce in ce mai multe persoane sufera de ea.

simptomele ei sunt:
-tristete, piederea increderii sau proasta parere despre sine,
-pierderea sperantei si sentimente de neajutoare, inexplicabile de vinovatie si zadarnicie,
-agitatie sau anxietate, dificultati in concentrare, la munca, in comunicarea cu colegii.

simptomele fizice sunt: oboseala, probleme cu somnul, piederea energiei, consumul de alcool sau fumat excesiv.

sunt mai multe tipuri de despresii:

-depresia endogena, care nu este neaparat cauzata de ceva, ci doar este rezultatul unei disproportii al reactiilor chimice in creier.. apare de obicei din cauza problemelor din familie;

-depresia maniaca, care este foarte diferita de celelalte tipuri de depresie, este traita de aproape fiecare dintre noi cel putin o data in viata. se manifesta - in afara de sentimentul de nefericire permanent - prin trecerea brusca de la o stare de exaltare la stare de dezamagire si disperare. pot exista deziluzii si halucinatii. in general acest tip de depresie apare in perioada adolescentei si in jurul varstei de 20 de ani.

-tulburarile afective de sezon, depresie care apare odata cu venirea iernii. este cauzata de lipsa luminii in lunile de iarna. aceasta lipsa limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire si poate fi tratata cu terapia prin lumina.

de ce am scris toate astea aici? ..pentru ca sunt din ce in ce mai multe persoane care sufera de depresie, si nu ar strica sa vb despre asta aici.

cum ar trebui ajutate persoanele care sunt depresive? ..ati fost si voi vreodata? ce ati facut ca sa treceti peste?

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Sweet Insanity on Tue Oct 24, 2006 3:19 pm

Eu nu am probleme cu depresia... am trecut foarte rar prin astfel de momente, cand s-a petrecut ceva tragic in viata mea sau s-au produs niste schimbari radicale si nu tocmai placute mie atunci... dar am o prietena care sufera de depresie in mod constant... si asta se datoreaza foarte mult datorita atmosferei ei de acasa... tatal ei o persecuta psihic (ii spune ca nu e buna de nimic, ca nu are nici o calitate etc.), iar mama ei nu e de multe ori sa o sustina moral... noi cei din jurul ei incercam mereu sa o inveselim, sa vorbim cu ea, sa o apreciem pentru ce face bine... si atunci se simte bine... dar ajunge acasa si revine la aceeasi stare... si e foarte greu uneori sa o faci sa-si recape increderea in ea insasi.
Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby Voodoo on Tue Oct 24, 2006 6:07 pm

am (avut) si inca mai am probleme destul de serioase cu depresia.. dar acum nu ma simt in stare sa vb despre asta.. revin mai tarziu [ot]sorry[/ot]

Image
Image
Voodoo

Pasional
Pasional

hi5 profile: http://voodoomc.hi5.com
baiat / fata ?: baiat

Postby noco on Tue Oct 24, 2006 6:29 pm

o da..sunt depresiva, dar am invatat sa traiesc cu starile astea si nu mai este ceva nou pentru mine. Adica la naiba, si ce daca? nu pot sa fiu happy 24/24.
momentan cred ca sunt la cea cauzata de anotimp. adica daca apare soarele parca ma simt si eu mai bine, cand e innorat sunt la fel ca si vremea.
tratamente pentru depresie daca nu ma insel pot da si psihiatri insa cel mai logic mi se pare sa invatam sa depasim singuri starile astea. niste pastile te pot ajuta sa fii mai nepasator in fata problemelor (am avut-o exemplu pe mama :mrgreen:) dar in acelasi timp ajungi o leguma..asa ca eu nu-s de acord cu astfel de solutii.
personal n-am nici o solutie, si nu stiu ce am facut eu ca sa trec peste anumite depresii (tin minte ca ,asa cum a zis si ashes, am trecut prin una rea pe la 17-18 ani) insa ceea ce stiu e ca timpul e un medicament foarte bun.
Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Postby ashes on Tue Oct 24, 2006 6:53 pm

da.. eu acum am inceput sa accept sa si sa ma obisnuiesc.. ideea e ca mi-e cam greu sa vb despre asta..

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby emmy20 on Tue Oct 24, 2006 7:00 pm

DA ,sunt o persoana depresiva!! :s033: ma incadrez in toate categoriile....depresie endogena(familia),depresia mainiaca (:-? :s190: cred ca e de vina si VARSTA ) SI PARCA NU AR FI DE AJUNS MAI AM SI TULBURARI AFECTIVE DE SEZON (*asta pt ca stau aproape 24 din 24 la lumina becului....lumina zilei o vad numai sambata dupa masa si duminica :s123: (din motive ce nu depind de mine ....lucrul e de vina )
ma aflu intr-un razboi permanent cu mine ca sa ies din starile astea ////rareori imi si reuseste dar nu ma tine mult.... :rosii:
remedii inca nu am gasit ..(nu vb de medicamente pt ca nu cred ca pot rezolva problema) dar caut :)
C'est dire : "Je t'aime!" . Pourquoi faut-il attendre après la mort de quelqu'un pour lui dire qu'on l'aimait ? ....
emmy20

Pasional
Pasional

Postby Cherry on Tue Oct 24, 2006 11:02 pm

Eu nu am inca probleme cu depresia si sper sa nu am prea curand...daca se poate, chiar niciodata... Nu imi sta in fire sa fiu trista sau sa imi pierd speranta...
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Snappy on Thu Oct 26, 2006 11:03 am

we all have our moments

eu nu pot crede ca exista om care [la un moment dat in viata sa] sa nu fie dezamagit de EL, de ceea ce a facut, de ceea ce nu a facut...

depresie poate fi si o perioada de cateva ore. multi considera depresia drept o perioada lunga in care simti nevoia sa iti tai venele. fals...

foarte frumoasa si bine prezentata a fost introducerea facuta de ashes la acest topic. deci: nu ati fost niciodata depresivi? NICIODATA? - zau ca nu pot crede.

momente in care stai si plangi de unul singur in camera ta tot un fel de depresie este, indiferent din ce motiv sunt varsate acele lacrimi...

acum pentru a da in final un raspuns personal: DA - am avut perioade, DA inca mai am perioade, DA - voi mai avea perioade... important este [in cazul meu] sa stii sa nu arat oamenilor... am ajuns la o concluzie: "nobody cares" si cei ce zic ca le pasa doar o zic pentru ca NU stiu as ti-o demonstreze, asa ca vorba parazitilor:

F##K fame, F##K awards, F##K happy music
The word is a tool, fool, we have to use it
You know, life is a game at the heavyweight
The final countdown can't wait,
Use the brain, man, is never too late
Don't think for diamonds and shit,
Don't be so fuckin' friendly
Greedy motherfucker, your coffin has to be
trendy

[ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ]

F##K fake friends
F##K shakin hands
Please take a good shit in your fucking pants
Me be like F##K decency, pardon me
My sweet personality
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -

Postby Catalin on Thu Oct 26, 2006 3:13 pm

Nu stiu, nu cunosc, nu am vazut.:)
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby Voodoo on Thu Oct 26, 2006 11:50 pm

[ot]@Snappy: Versurile sunt din "Cheloo ft. Bishop - F##k is the world"[/ot]
Image
Image
Voodoo

Pasional
Pasional

hi5 profile: http://voodoomc.hi5.com