If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

depresia

Cum se iau anumite boli? Cum se trateaza? Ce fel sunt spitalele in lume? Dar doctorii? Cum sa traim sanatos? Iti suna cunoscut astfel de intrebari? Daca DA haideti sa le raspundem impreuna.

Postby Leon on Fri Oct 27, 2006 3:10 pm

o da este punctul meu slab.
sunt aprope zilnice momentele in care imi doresc sa nu ma mai trezesc nicicand din patul meu........
dar asta e mergem mai departe; tot ce este in jurul nostru face parte din noi.

Razi cand inima-ti plange....

Numai cei puternici sunt cruzi blandetea e a celor slabi.
Leon

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby dyanne on Sun Oct 29, 2006 12:50 am

Offf..da...stari de depresie am avut..doar sunt si eu om..cam sensibila,ce-i drept..prea sensibila,dupa altii...Dar am trecut peste...cu totii avem momente grele...important e sa avem curajul sa ne ridicam dupa ce ne-am lovit..desi stim ca o sa ne lovim iarasi! :bang-bang-3:
"Te poti lauda cu orice dak e singurul lucru pe care il ai.Poate cu cat ai mai putin cu atat ti se cere sa te lauzi mai mult."
dyanne

Invatacel
Invatacel

Postby skumpika on Sun Oct 29, 2006 4:59 pm

Nu sunt depresiva insa am avut un moment in viata in care m-am lasat invinsa atat de tare de depresie incat aveam atacuri de panica destul de dese si infricosatoare de ma speriam de mine si de ce puteam pati. Am depasit situatia punandu-ma pe mine si sanatatea mea mintala pe primul loc, mai presus de oricine si orice.

Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby whiz-kid on Thu Dec 21, 2006 8:55 pm

Leon wrote:o da este punctul meu slab.
sunt aprope zilnice momentele in care imi doresc sa nu ma mai trezesc nicicand din patul meu........
dar asta e mergem mai departe; tot ce este in jurul nostru face parte din noi.

Subscriu
whiz-kid

Descurcaret
Descurcaret

hi5 profile: http://whiz-kid.hi5.com

Postby Kelso on Mon Dec 25, 2006 1:23 pm

Depresie....nu cred. Oricum numai un medic ar putea pune diagnosticul asta. Am avut momente proaste,zile in care pur si simplu nu imi iesea nimic,eram trista,nu aveam chef de nimic dar incercam sa imi impun sa fiu cat mai optimista si cel mai bun remediu au fost prietenii...ei m-au ajutat cel mai mult sa privesc lucrurile cu mult mai mult optimism.

Iti amintesti cuvinte si taceri? Era demult sau poate era ieri. Iti amintesti?
Eram pe-acelasi drum. Era demult sau poate e acum.

Sometimes I feel lost. It`s not because I don`t have a map, it`s because I don`t have a destination...
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby jADI on Tue Dec 26, 2006 3:19 am

Toti avem, dar de ce nu dati idei cum s-o combatem?

* Unele cărţi îi ajută pe pacienţă să înţeleagă mai bine şi să incorporeze armonios elementele sănătăţii mintale în viaţa lor. Biblia, studiată în profunzime, este extrem de utilă în acest sens.
* Grupele şi cercurile de suport conduse de specialişti competenţi în managementul depresiei pot fi foarte utile şi eficiente.
* Identificarea gândurilor exagerat de negative sau de auto-critice şi dezvoltarea unor atitudini mai realiste, de acceptare de sine (asta nu stiu cum s-o subliniez mai mult s-o vedeti mai bine).
* Fărâmiţarea problemelor copleşitoare din prezent în componente mai mici şi identificarea unor paşi concreţi de soluţionare a lor. Cereţi ajutor de la alţi membri ai familiei, medic, consilier, preot sau pastor.
* Activitatea fizică regulată, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi timp de 30-45 de minute zilnic. S-a demonstrat, prin numeroase studii, că activitatea fizică regulată este eficientă în prevenirea şi tratamentul depresiei.
* Programaţi activităţi plăcute, antrenante în fiecare zi. Căutaţi modalităţi de a colora existenţa şi de a vă bucura de plăcerile curate ale vieţii.
* Unele plante medicinale cum ar fi Hypericum perforatum sau sunătoarea par să aibă un efect semnificativ împotriva formelor medii de depresie.

MA Whooley, GE Simon, Managing Depression in Medical Outpatients, New Engl. Jour. of Med 2000; 343(26):1942-50
JAMA Patient Page, Depression, JAMA 2000;284(12):1606
jADI

Bebelush
Bebelush

Postby One4You2Love on Tue Dec 26, 2006 5:26 pm

ok, atunci eu sunt o persoana foarte depresiva ..... se poate asa ? Foarte depresiva ? :)
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby Sweet Insanity on Tue Dec 26, 2006 6:19 pm

Parerea mea e ca cea mai buna metoda de a scapa de depresie e sa ai o ocupatie, o pasiune, ceva care sa-ti ocupe acei timpi morti cand gandurile negre te navalesc. Si bineinteles sa ai alaturi macar o persoana care sa iti lumineze ziua si sa stie cum s ati-o faca mai frumoasa.
Eu asa reusesc sa nu am depresii :D

Ideile scrise de jADI sunt mai concise si mai intemeiate totusi.
Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby changer on Tue Jan 02, 2007 3:15 am

depresie :-? am avut dar, nu mai am cel putin nu asa dese cum am avut pana acum ceva timp :banana: . So thanks God ca nu mai am timp sa ma gandesc la prostii care sa ma aduca in starea aceasta :D
Image
Adevarata avutie a unui om este binele pe care-l face in lume
don't talk your fellings let's go dreamin'8->
Image
changer

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: http://alyn33.hi5.com

Postby violeta on Sat Aug 04, 2007 11:13 am

am fost zilele trecute la medic si dupa o serie de analize si discutii m-a diagnosticat cu depresie cronica...eu stiam de mult da' ai mei nu m-au crezut..acum stau si iau niste pastile pentru durerile de cap insuportabile...
...ma port ciudat,nu mai pot sa ies pe strada cu capul sus..mi-e rusine cu mine...nu mai pot privi lumea in ochi si nu mai pot dormi..n'am dormit de 2 saptamani..doar 2-3 ore pe noapte!
...mi-a vorbit medicul de tratament, de prieteni de familile..dar eu nu pot rezolva nimic...nu ma pot vindeca fara ajutorul nimanui! :(
un vis mi-e de ajuns sa zambesc mii de ori...
http://vyio.blogspot.com
Image
violeta

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: http://vyiolove.hi5.com
baiat / fata ?: fata

PreviousNext

Return to Sanatatea si bolile