If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

AVORTUL

Astazi, din ce in ce mai multi copii sunt ucisi de propriile lor mame, refuzandu-le astfel sansa de a se putea bucura de lumina vietii.

Sunteti deacord cu avortul?

DA
20
37%
NU
33
62%

Total votes : 53

Postby Keira on Sat Oct 29, 2005 10:44 am

Akachan wrote:[ot] Copilul ala pe care "propria mama il omoara" nu este constient de acest fapt, nu simte aceasta nefericire(pentru ca nu are sentimente la cele nici 3 luni intrauterine), simte eventual durerea fizica...copilul incepe sa fie constient, sa simta sentimentele mamei, sa viseze mai tarziu...cat de partea ca simte sufletul...in cazul asta da...cei care cred in asa ceva probabil vor fi induiosati :D [/ot]

Eu cred ca nu te-ai informat destul. Copilul, inca din prima luna simte emotiile mamei si reactioneaza in functie de acestea. Daca te uitai la un studiu despre avort si vedeai un mic filmulet care arata pas cu pas avortul, ai vedea miscarile facute de copil pentru a se feri de clestele ucigator. Deasemenea bataile inimii i se accentueaza considerabil. Nu as afirma nimic despre avort daca nu as fi informata, pentru ca atunci cand spun ca stiu ce inseamna un avort, nu aberez.

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby skumpika on Sat Oct 29, 2005 12:26 pm

Am impresia ca voi prea va dati cu parerea fara sa fi trecut prin asa ceva. Nu neaparat un avort, dar macar frica aia ca iti intarzie menstruatia, ce faci, nu mai vine, el se supara, nu vrea copilul, va despartiti, nu ai prieteni cu care sa vorbesti, nu vrei ca ai tai sa afle, te gandesti sa faci avort dar...de unde bani, nu vor afla ai tai...ce faci...ce faci? Ati trait asa ceva? Daca traiati nu mai spuneati ca nu sunteti de acord cu avortul, va garantez. Primul lucru care va venea atunci in minte e: AVORT.
Aopropo...daca acel mic ghem de celule e un om, de ce avortul nu e considerat crima? De ce in legea penala se spune clar ca se poate face avort pana la 14 saptamani, si abia dupa perioada asta e ilegal?
Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby NYCGIL on Sat Oct 29, 2005 3:26 pm

Nu ai impresia...ai dreptate. Pentru ca, dupa ce treci prin asa ceva, dupa ce vezi oameni care distrug viata propriilor copii....incepi sa gandesti diferit.
Fiecare ia decizia care i se pare cea mai buna. Nu cred ca exista rau sau bine in acest caz. Ci ce e mai bine sa faci intr-o anumita situatie.
Pentru ca, in general, in viata nu exista retete...ci fapte si situatii diferite.

Nu e considerata o crima din punct de vedere legal, ci moral. Femeia care face avort, trebuie sa traiasca cu asta toata viata...ceea ce e mult mai greu decat pretinde keira

Keep your heart open to dreams. For as long as there's a dream, there is hope, and as long as there is hope, there's joy in living.
NYCGIL

Descurcaret
Descurcaret

Postby andreeam on Sat Oct 29, 2005 6:20 pm

copilul e dat cu un scop pe acest pamant...oricat de greu ar fi....dak el vine intr-un moment nepotrivit inseamna ca na...dumnezeu te pune la incercare....
....eu in momentu de fata ar fi trebuit sa fiu un "copil avortat" adik sa nu exist...dak ar fi fost cum ziceti voi....doar ca aici e putin diferit...mama era deja casatorita doar ca na...probleme f mari...
dar cu credinta si rabdare se trece mai departe....;)
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby Cherry on Sat Oct 29, 2005 11:26 pm

Stiati k religia nu permite sa va impartasiti timp de 20 de ani daca faceti un avort???
Spre exemplu am aflat de curand k mama a avortat de vreo 10 ori :o ...stiu...groaznic de multe ori... si imi pare groaznic de rau...mereu imi vine sa plang cand ma gandesc

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby Keira on Sun Oct 30, 2005 8:56 am

skumpika si NYCGIL, nu e nevoie sa ramai insarcinata ca sa iti dai seama cat e de GROAZNIC avortul. Vorba cuiva pe aici, hai sa ne aruncam si de la etajul 10 sa vedem daca e bine, si daca nu e bine nu ne mai aruncam. Vezi tu, in viata stii ce e bine si e rau si fara practica. Nu e nevoie sa fii iresponsabil ca sa stii ca iti omori propriul copil, si el simte asta. Deasemenea EGOISMUL e parte din firea omului, si in orice situatie majoritatea tinde sa se gandeasca la ce e mai bine pentru ei si sa faca ceva sa le fie bine,chiar daca asta inseamna sa-si omoare propriul copil.

NYCGIL in alte tari AVORTUL e considerat o crima in adevaratul sens al cuvantului si se pedepseste cu inchisoarea. Asa ca nu e numai de ordin moral.
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby skumpika on Sun Oct 30, 2005 1:32 pm

O tara in care avortul e considerat crima cred ca una necivilizata. Vedeti ce populatie are China, nu? Ei au inceput la fel, si acum nu ai voie sa ai mai mult de un copil. Sunt tari prin africa in care fetele la o anumita varsta sunt sterlizate fortat...asta mi se pare o crima, li se ia libertatea de a alege.

Keira, nu am zis ca trebuie sa ramai insarcinata. Sunt de acord ca protectia te fereste de frica asta dar ma refeream la frica aia cand iti intarzie menstruatia cateva zile si stii ca e posibil sa fii insarcinata, chiar daca apoi descoperi ca nu esti. Ai inteles total gresit ce am spus. Sunte femei, nu? Ne batem cu pumnul in piept ca vrem o relatie sexuala si ar trebui sa fim libere sa o avem cu alesul nostru, nu? De ce sa nu recunoastem ca ne e frica de o sarcina nedorita si ca daca s-ar intampla 99% din noi am avorta. Am mai intrebat si repet: cate din voi ati pastra copilul in conditiile actuale din viata voastra.

Si ca sa va incurajez sa raspundeti, zic eu prima: desi unele considerati avortul o crima, eu as avorta. De ce? Pentru ca viata mea actuala nu ii poate oferi nimic copilului. Locuiesc la parinti, am un loc de munca cu salariu minim pe economie, am visele mele pentru viitor (suna egoist si poate asa e dar daca ma realizez EU ii pot oferi mai multe LUI). Copilul meu nu va creste la bunici sau prin vecini, cu cheia in gat, cu haine de la prieteni, cu eforturi supraomenesti (oare maine ce mancam) - NICIODATA!!!
Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby Keira on Sun Oct 30, 2005 2:50 pm

Iata istoria avortului in limitele legii:

Pina in 1957, in tara noastra era interzis avortul, cu exceptia celui care avea indicatii medicale. Incepind cu 1957 si pina in prezent au fost aplicate patru decrete, aparute la intervale diferite de timp.

Un prim decret a fost Decretul nr. 463/1957 care legifera ceea ce se numea avortul la cerere. Conform prevederilor din decret, intreruperea cursului normal al sarcinii se putea efectua la cererea femeii insarcinate, iar interventia prin care se realiza acest lucru trebuia sa aiba loc numai in institutii medico-sanitare de stat.

Un al doilea decret care a adus modificari institutiei avortului in Romania este Decretul 770/1966. Experienta anilor 1957-1966 a aratat faptul ca prin legalizarea avorturilor a crescut numarul acestora si, consecutiv, s-au produs efecte demografice negative. In aceste conditii, se emite Decretul 770 din 29 septembrie 1966, schimbindu-se totodata si dispozitiile Codului Penal referitoare la avort.

Astfel, art.482 definea infractiunea de avort ca fiind intreruperea prin orice mijloace a cursului sarcinii efectuata cu consimtamintul femeii insarcinate se pedepsea cu inchisoare corectionala de la 1 la 3 ani si interdictie corectionala de la 1 la 3 ani. Indicatiile medicale referitoare la intreruperea cursului sarcinii variaza in functie de stat si de perioade de timp in care actul normativ respectiv a fost emis. In general, aceste indicatii medicale permit avortul terapeutic numai in cazurile de stricta necesitate, cind viata gravidei este in pericol, acest pericol neputind sa fie inlaturat in nici un alt mod.

Decretul 770/1966 permitea avortul terapeutic efectuat in primele trei luni pe baza unor stricte indicatii medicale si numai cu totul si cu totul exceptional accepta sacrificarea produsului de conceptie si pina la sase luni.

In ciuda prevederilor drastice din Decretul 770/1966, scopurile urmarite nu au fost realizate. Este drept ca, pentru un scurt interval de la aplicarea sa, s-a constatat o usoara ameliorare a natalitatii, care insa nu a fost consecinta faptului ca sistemul ilicit de practicare a avorturilor delictuale nu fusese pus in functiune.

Faptul ca promulgarea acestui decret nu s-a asociat cu o imbunatatire corespunzatoare a conditiilor socio-economice a dus la o scaderea natalitatii si mai pronuntata, pe linga faptul ca potentialul biologic al femeilor apte de a fi insarcinate a scazut in urma deceselor post-avort, cit si a sechelelor determinate de multiplele manevre avortive folosite. In loc ca aceasta situatie, cu multiplele implicatii pe care aceasta le avea pe plan national, sa fie temeinic analizata pentru a rezulta o imbunatatire a conditiilor socio-economice, s-a promulgat un al treilea decret ale carui restrictii au depasit cu mult cele anterioare, si anume Decretul 441 din 26 decembrie 1985.

Astfel, se permitea intreruperea cursului sarcinii in urmatoarele conditii:

- sarcina pune in pericol viata gravidei, acesta neputind fi inlaturat prin alt mijloc;

- unul dintre parinti sufera de o boala grava ce se transmite ereditar sau este susceptibila de a induce fatului malformatii grave;

- gravida sufera de o infirmitate sau de o invaliditate grava (fizica, psihica sau senzoriala);

- gravida are peste 45 de ani;

- gravida a mai nascut si are in ingrijire mai mult de 5 copii;

- sarcina este urmarea violului sau a incestului.

Printre primele masuri luate de catre CPUN dupa Revolutia din decembrie 1989 a fost Decretul din 26 decembrie (al patrulea), care abroga Decretele 770/1966 si 441/1985 si articolele 185-188 din Codul Penal privind avortul.

Actualitate

Prin Decretul-lege nr. 1 din 26 decembrie 1989, avortul este permis in primele 3 luni de sarcina, urmind a fi efectuat numai in unitati spitalicesti cu dotare si cu personal ATI. Avortul este permis si dupa trei luni de sarcina, daca apare starea de necesitate sau daca unul dintre parinti sufera de o boala grava care se transmite ereditar sau care poate duce la malformatii congenitale grave. Decretul pastreaza ca situatii de exceptie incestul si violul.

Ulterior adoptarii acestui act normativ insa, s-a observat ca foarte multe intreruperi de sarcina s-au efectuat in afara institutiilor medicale de specialitate, de catre persoane care nu aveau nici o pregatire in acest sens. Uneori, acest lucru s-a realizat chiar si fara consimtamintul femeii insarcinate. Aceste incalcari ale legii au dus de multe ori la vatamari grave ale integritatii corporale sau ale sanatatii femeii insarcinate, uneori chiar si la moartea acesteia. Ca urmare a acestui fapt, articolul 185 din Codul Penal, care priveste provocarea ilegala a avortului, a fost reintrodus, dupa ce fusese abrogat initial prin decretul
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby skumpika on Sun Oct 30, 2005 6:08 pm

Si informeaza-te te rog si despre numarul copiilor strazii, copii nascuti si apoi abandonati, despre numarul familiilor care se tarasc de azi pa maine si dupa ei tarasc si 5-6 copii, si despre vieti terminate si vise spulberate din cauza unui copil.

DA, recunosc, sunt egoista, vreau sa imi implinesc visele si sa ma implinesc pe mine inainte de a face un copil, tocmai ca sa am ce sa-i ofer.

Zi-mi, ce s-ar intampla daca s-ar interzice avortul in Romania? Ar creste automat rata mortalitatii pentru ca femeile vor apela la metode emipirice, la persoane neautorizate.

Si inca ceva, sa nu discutam la nivel de lege pentru ca sunt satula de cum e legea in Romania si cum (nu) se aplica, sa discutam la nivel de mentalitate si opinii, atat.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby NYCGIL on Sun Oct 30, 2005 6:41 pm

Daca tot te-ai informat in legatura cu perioada in care avortul era interzis, incearca sa afli si cate femei au murit inainte de '89 din cauza avortului facut de persoane nespecializate. Cate femei si cati doctori au fost inchisi pentru avort....
Nu vorbi de perioada aceea pentru ca sincer, m-am ingrozit de ceea ce am auzit de la mama.
Si apropo, inainte de '89, avortul nu era interzis pentru ca se considera o crima, ci a fost o modalitate de a creste numarul populatiei si rata natalitatii.
Cred ca avortul e o crima din punct de vedere moral.
Dar sa-l interzici prin lege nu ti se pare un pic cam mult??
Keep your heart open to dreams. For as long as there's a dream, there is hope, and as long as there is hope, there's joy in living.
NYCGIL

Descurcaret
Descurcaret

PreviousNext

Return to AVORTUL - Zambetul Furat