If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

AVORTUL

Astazi, din ce in ce mai multi copii sunt ucisi de propriile lor mame, refuzandu-le astfel sansa de a se putea bucura de lumina vietii.

Sunteti deacord cu avortul?

DA
20
37%
NU
33
62%

Total votes : 53

Postby copilasu_l on Tue Oct 18, 2005 7:44 am

Nici eu nu sunt de acord cu avortul dar, pentru ca exista si un dar, asa cum s-a scris pe aici daca ramane insarcinata in urma unui viol, cand nu ai ce sa-i oferi acelui copil(o familie si\sau sa-ti permiti sa-l cresti) sau din neglijenta atunci cred ca "ea" beneficiaza de circumstante atenuante. Pentru ca trebuie sa recunoastem - un copil in ziua de azi, la salariile si conditiile romanilor este un lux. Nu sunt de acord cu cele care ii omoara dupa ce i-au nascut, cu cele care ii "uita" in maternitate sau cu cele care ii abandoneaza la vreun camin.

copilasu_l

membru special
membru special

Postby Tzache on Tue Oct 18, 2005 6:30 pm

Ce e avortul? O solutie de compromis. "A way out", daca imi permiteti. "A way out" pe usa din dos... S-a dovedit a fi un rau necesar, de multe ori. Ca sa fiu mai explicit, ar fi trebuit sa am vreo 10 frati daca mama nu cerea ajutorul obstetricianului.

Mai nou, exista alte metode. Ai amintit, Sorine, de viol... in cazul unui viol se recomanda un Postinor ceva... ori o alta pilula de acest gen.

Dar, cum aceste pilule nu existau pe vremea parintilor mei, interventia chirugicala era musai.

Eu m-am gandit serios la subiectu lasta si am tras linie: nu mi se pare o crima sa faci avort. Nu e vorba de traiul din zilele noastre, ca e un lux sa ai un copil sau nu stiu ce, ca la urma urmei... daca iei lucrurile asa, nu o sa ne permitem mai nici unii sa avem copii vreodata! E vorba ca daca pica intr-un moment prost (ca deh, se mai intampla!) nu vad de ce sa nu existe o interventie chirurgicala. Este bine, insa, sa fim mereu precauti, si sa consideram avortul ca o solutie extrema, sau chiar, de ce nu, inexistenta. Un fel de backup.

Daca ai probleme de constiinta si consideri avortul un pacat religios (de exemplu), nu-i mai buna mai multa precautie si sa consulti ginecologul lunar, sau cand s-a intamplat vreun accident (s-a spart prezervativul, de ex)?

Nepasarea costa.

Eu si prietena mea am fost foarte atenti pana acum si vom fi in continuare, astfel incat sa nu ni se intample asa ceva niciodata.
Tzache

Descurcaret
Descurcaret

avortul

Postby onutza on Fri Oct 21, 2005 11:31 pm

ai perfecta dreptate keira nimeni nu merita sa fie omorat, mai ales un copil care nu are absolut nici o vina. Nu e vina lui ca vine pe lume. El nu vrea sa creeze pobleme ci doar sa-si faca parintii fericiti dar persoanele, in special femeile care se gandesc sa faca un avort fac cel mai mare pacat sau cel mai mare rau acelui copil care nu a gresit cu absolut nimic. Concluzia e: nu-i bine ce se intampla cu femeile din ziua de azi

zamtiti ca nu va costa absolut nimic
onutza

Bebelush
Bebelush

Postby ruxi on Sun Oct 23, 2005 11:36 pm

acestea sunt mame care pur si simplu nu le pasa de ei

---[ Snappy = "mesaj mutat si lipit cu altul ce aborda acelasi subiect" ]---
ruxi

Invatacel
Invatacel

Postby creppin'on you on Mon Oct 24, 2005 9:42 pm

Tzache ai mare dreptate... sunt total de acord... nu stiu cu ce sa mai completez.... ce e corect e corect....

De la dragoste la ura nu e decat un pas, atat de mic incat nu-ti dai seama cand il faci
creppin'on you

membru inactiv
membru inactiv

Postby skumpika on Mon Oct 24, 2005 10:16 pm

@onutza E cea mai mare perversitate (daca pot spune asa) sa consideri ca nu e vina copilului, ca terebuie sa se nasca, Dumnezeu ti l-a dat, el te va ajuta sa-l cresti. Sorry dar e o mare TAMPENIE.
aca acel copil apare intr-un moment total nepotrivit din viata unui cuplu (sau mai rau, a unei femei care nu are un partener stabil), daca nu poate fi crescut civilizat, de ce sa se nasca? Sa fie crescut la colt de strada, sa fie trimis la cersit, sa fie abandonat? Nu e mai binevenit un avort decat sa se nasca copilul si apoi sa fie chinuit?
Poate copilul vine sa-si faca parintii fericiti dar daca acestia nu pot fi fericiti tocmai din cauza copilului. Stii ce inseamna un copil? Milioane de lei pe luna pentru scutece, hainutze, lapte praf, nopti nedormite, timp liber tot mai putin. Cand un cuplu nu e pregatit pentru asta...ce faci? Il chinui?

Sunt de acord cu avortul pentru ca nu sunt de acord cu chinuirea unui copil. O sa va dati si voi seama de asta cand o sa ajungeti la banul vostru si o sa vedeti ca nu va ajunge sa va intretineti pe voi, d'apai un copil. Si e pacat ca un copil a devenit un lux :(

Aaaaaa...as vrea sa intreb persoanele de 16-19 ani, indiferent de sex, durata/existenta unei relatii...ce ati face daca ati ramane insarcinata/partenera ar ramane insarcinata? Ganditi-va bine la toata situatia voastra in prezent..ati vrea copilul sau nu?

Sorry daca am scris prea mult dar e un subiect care ma.."atrage"...intr-un fel.
Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby Akachan on Tue Oct 25, 2005 4:31 pm

skumpika wrote:Aaaaaa...as vrea sa intreb persoanele de 16-19 ani, indiferent de sex, durata/existenta unei relatii...ce ati face daca ati ramane insarcinata/partenera ar ramane insarcinata? Ganditi-va bine la toata situatia voastra in prezent..ati vrea copilul sau nu?

Am 17 ani asa ca intru in categoria asta...Ce as face?As alege un avort...pentru mine nu este o fiinta umana pana la 3 luni si daca ar fi sa se intample mi-as da seama pana sa se ajunga la 3 luni...as face asta pentru mine si pentru persoana care ar putea sa devina celulele alea daca le-as lasa sa devina un copil...
Sunt sincera si spun ca eu acum nici macar grija de a nu se intampla sa raman insarcinata nu o am dar m-am gandit la asta si nu as avea nici o problema morala cu asa ceva...
Eu sunt un copil care s-a nascut din greseala, pentru ca mama mea a zis:"S-a intamplat, asta este, il pastrez" si pentru ca i-a fost frica sa faca avort(era interzis si variantele cu Tata Safta erau destul de periculoase) si mereu m-a deranja acest lucru...
Akachan

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Tue Oct 25, 2005 4:53 pm

aha...cand ai timp sa ceri cuiva care stie adresa mea yahoo sa-ti trimit niste poze cu celulele alea de 3 luni.
^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby skumpika on Tue Oct 25, 2005 9:42 pm

Tu ai 18 ani, de ce nu raspunzi? Crezi ca ai putea pastra si creste fara probleme un bebe? Cat despre "celulele" alea am vazut si eu poze, se gasesc la tot pasul pe net dar sincer nu m-au impresionat deloc. Mai impresionante sunt pozele cu pusti cersind la colt de strada pentru ca au fost nascuti intr-un moment nepotrivit.
Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby Akachan on Tue Oct 25, 2005 10:52 pm

Eu lucrez ca voluntara la o asociatie care se ocupa cu familii defavorizate si copii lor asa ca am vazut ce inseamna sa nu ai cu ce sa-ti dai copilul la scoala, sa nu ai cu se sa il hranesti: cazuri de genul asta sunt o gramada...si asociatia lupta sa le gaseasca de lucru mamelor pt a nu fi nevoite sa trimita copiii la cersit, si lupta pentru a face rost de acte, certificate de nastere pt ca sunt copii care nu au, sunt copii care nu au iesit din curtea lor pana la 14 ani sau care nu stiu sa citeasca la varsta asta...majoritatea mamelor sunt femei care la 15-16 ani s-au casatorit ca sa scape de saracia din familia lor(care era numeroasa)si ce au facut la randul lor: au facut si ele la randul lor copiii...au fost fericite ca au pastrat copiii?ca nu au cu ce sa-i imbrace?ca nu le pot oferi o viata cu perspective? NU...
Cat de multimea de celule...la 3 luni deja are forma,my mistake...dar citand Encarta :" By the third month the embryo is recognizable as that of a primate, and is now called a fetus" asa ca tot nu il consider om...am vazut o gramada de poze, documentare, etc. despre copil, corpul uman si altele si raman la ideea mea: nu se poate vorbi de o fiinta umana pana la 3 luni...
Consider ca o metoda de a preveni avortul ar fi mai buna evitarea sarcinilor nedorite, nu lupta pentru a convinge mamele sa nu avorteze...pentru ca o persoana care este destul de constienta de ce face si de consecintele actelor sale nu ajunge sa faca avort...pentru ca are grija sa nu ramana insarcinata ...exista prea multe metode contraceptive sau metode de urgenta(pastila de dupa) care pot evita sa se ajunga aici...sunt centre unde te poti duce sa ti se prescrie contraceptive si unde ti le da gratis si unde se dau gratis prezervative( la ascociatia Tineri petru tineri-au venit la mine in liceu pentru a desfasura un program- se dau chiar Love Plus...nu chestii de duzina...)
Asta e parerea mea (TM)...
În lumea plina de urmari, eu sînt un om pe niste scari.
În sus ce e? În jos nimic. În jos ce e? În sus nimic.
Akachan

Descurcaret
Descurcaret

PreviousNext

Return to AVORTUL - Zambetul Furat